22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.09.2024 23:54 | Son Güncelleme: 26.09.2024 00:00

Galatasaray Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı

UEFA Avrupa Ligi ilk haftasında Yunanistan temsilcisi PAOK'u konuk eden Galatasaray, mücadeleyi 3-1 kazandı
Galatasaray Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında konuk ettiği Yunanistan ekibi PAOK'u 3-1 yendi. RAMS Park'ta oynanan mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. Sarı-kırmızılı takım, 48. dakikada Baba Rahman'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti.

Konuk ekip 67. dakikada Giannis Konstantelias ile eşitliği yakaladı.

Sarı-kırmızılılar  75. dakikada Yunun Akgün'le bir kez daha öne geçti. Osimhen'in yerine 78. dakikada oyuna giren Mauro Icardi 90+5'te maçın skorunu belirledi.

UEFA Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlayan sarı-kırmızılılar ikinci hafta deplasmanda Rigas Skola ile karşılaşacak. Mücadele 3 Ekim'de Türkiye saatiyle 19.45'te oynanacak.

Maç öncesi gerginlik yaşandı

Karşılaşmadan önce Galatasaraylılar ile aralarında yer alan bir grup Yunan taraftar arasında gerginlik yaşandı. PAOK kulübünün davetlisi olarak RAMS Park'a gelen bir grup Yunan taraftar, karşılaşma öncesi Batı Alt Tribünü'nde yerlerini aldı. Tezahüratlarda bulunan ve el hareketi yapan Yunan taraftarlara Galatasaray taraftarı tepki gösterdi. Bunun üzerine iki grup arasında sözlü atışma yaşandı. Bu atışmanın ardından polis ekipleri, Yunan grubun etrafında güvenlik önlemi aldı. Gerginliğin devam etmesi üzerine Yunan gruptan Galatasaray taraftarına el hareketi yapan ve gerginliği başlatan iki kişi emniyet güçleri tarafından tribünden çıkarıldı. Yaşananların ardından stat hoparlörlerinden 'İzmir Marşı' çalındı.