03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.03.2024 19:26 | Son Güncelleme: 27.03.2024 19:52

Galatasaray, Sözcü TV ve Fatih Portakal'ı RTÜK'e şikayet etti

Galatasaray, Ana Haber Bülteni'nde MHK eğitim toplantısının sızdırılan bölümüne yer verildiği gerekçesiyle Sözcü TV ve gazeteci Fatih Portakal hakkında RTÜK ve ilgili kurumlar nezdinde işlem başlatıldığını duyurdu. Portakal'dan ise "Kimse gazeteciliğimize laf edemez" açıklaması geldi
Galatasaray, Sözcü TV ve Fatih Portakal'ı RTÜK'e şikayet etti

Galatasaray Kulübü, Sözcü TV ve Fatih Portakal hakkında RTÜK ve ilgili kurumlar nezdinde işlem başlatıldığını duyurarak, sarı-kırmızılı taraftarları da tepki göstermeye çağırdı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, MHK hakem eğitimi toplantı kayıtlarının bir bölümünün 25 Mart akşamı sosyal medyada servis edildiği hatırlatılarak, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun 26 Mart 20024 saat 15.30 civarında söz konusu hakem toplantı videosunu şeffaf şekilde yayınlamasıyla, başka eller tarafından servis edilen şeklinin sadece Galatasaray'a zarar vermek maksadıyla tertiplendiği tüm kamuoyunun malumu olmuştur" denildi. 

Sözcü TV'de 26 Mart saat 19.00'da başlayan Ana Haber Bülteni'nde Fatih Portakal'ın TFF tarafından yayınlanan görüntüleri görmezden geldiği ve bültende görüntülerin sızdırılan bölümüne yer verildiği savunulan açıklama şöyle devam etti: "Bunu yaparak basın etiği ve dürüst habercilik ilkesini yok sayan ve Galatasaray'a karşı kasıtlı şekilde düzenlenen algı operasyonuna çanak tutmaya devam eden Sözcü TV ve Fatih Portakal hakkında; RTÜK ve ilgili kurumlar nezdinde gerekli işlemler başlatılmıştır. Tüm Galatasaray taraftarını bu yanlı ve kasıtlı davranışa karşı tepki göstermeye davet ediyoruz."

Fatih Portakal: Kimse gazeteciliğimize laf edemez

Galatasaray'ın açıklamasına canlı yayında yanıt veren Fatih Portakal ise "Şikayetçi olacaklarmış benim hakkımda ve kanal hakkında. Ne yaptığımızı ben de bilmiyorum. Gücümüz etkimizde. Bu kadar da net. Kimse gazeteciliğimize laf edemez. Alnımız ak, biz işimizi yapıyoruz o kadar. Rahatsız olanlar varsa da rahatsız olmaya devam edebilirler" ifadelerini kullandı.