25 Eylül 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.06.2022 16:17 | Son Güncelleme: 07.06.2022 16:29

Galatasaray Spor Kulübü üyesi kadınlardan mor pusula kampanyası

Galatasaray Spor Kulübü üyesi kadınlar, 11 Haziran'da yapılacak başkanlık seçiminde, adayların yönetim kurulu listelerinde çok az kadın yer almasına tepki gösterdi. Açıklama yayınlayan kadın üyeler, seçimlerde herkesi mor oy pusulası atmaya davet etti
Galatasaray Spor Kulübü üyesi kadınlardan mor pusula kampanyası

Galatasaray Spor Kulübü Üyesi kadınlar, Cumartesi günü yapılacak başkanlık seçiminde, adayların listelerinin sadece birinde, tek bir kadın yer almasına tepki gösterdi. Bunun için bir kampanya başlatan kadınlar, “11 Haziran seçimlerinde kulüp üyesi bütün kadın ve erkekleri mor oy pusulası atmaya davet ediyoruz” dediler. 

Aday gösterilen kadınlar yedek listede

Galatasaray’da Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu, listelerini Divan Başkanlığı’na teslim etti. Ancak listelerdeki kadın üyelerin azlığı dikkat çekti. Galatasaray Spor Kulübü Üyesi kadınlar da, listelerdeki kadın üyelerin az olduğunu belirtti. İki adayın da yönetim kurulunda kadınların yer almadığını söyleyen ve aday olanların da yedek listede olduğunu belirten üyeler yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Bizler Galatasaray Spor Kulübü üyesi olarak;  Galatasaray Spor Kulübü’nün 11 Haziran 2022 tarihinde yapılacak başkanlık seçiminde yarışacak olan iki adayın listelerindeki toplam kadın sayısının azlığını, yönetim kurullarında hiçbir kadının yer almamasını, aday olanların da çoğunlukla yedek listelerde olmasını şiddetle kınıyoruz.  

"Galatasaray'ın kadınlara ve gençlere ihtiyacı var"

Özellikle son yıllarda kadınların Türkiye’de hemen her alanda görmüş olduğu şiddet, ayrımcılık, taciz, cinayetler hızla artarken, devlete cinsiyete dair her türlü ayırımcılığı önleme görevi veren İstanbul Sözleşmesi iptal edilmişken, böyle bir irade yoksunluğu en hafif tabirle aymazlıktır. Üstelik onlarca yıldır Galatasaray’ı yöneten erkek egemen zihniyetin kendi iç çekişmeleriyle Kulübümüzü ne hale getirdiği, nasıl olduğumuz da ortadayken… Son yapılan Yıllık Olağan Genel Kurul ve sonrasında yaşananlar bizlere şunu gösterdi ki, farklı bakış açılarına, farklı seslere, yeni yüzlere, parası olan yöneticilerden çok vizyonu olan kadınlara ve gençlere ihtiyacı vardır Galatasaray’ın.” 

Eşit ve özgür bir yaşam talebini sadece Galatasaray için değil Türkiye için talep etmeye devam edeceklerini söyleyen üyeler, 1 Haziran seçimlerinde kulüp üyesi bütün kadın ve erkekleri mor oy pusulası atmaya davet etti. "Bugün TBMM dahil ülkenin hemen her kurumunda kadınların nasıl konumlandığını biliyoruz" denilen açıklamada iki adayı da protesto ettikleri belirtildi.  

Eşref Hamamcıoğlu’nun listesi

Yönetim kurulu: Osman Kocaman, Murat Özer, Boğaç Göncü, Sadık Burçin Tunçel, Mehmet Emre Mısırlı, Levent Apaydın, Nizam Hışım, Cevat Genç, Utku Dönmez, Murat Karaman

Yönetim kurulu yedek üyeler: Ender Merter, Abdullah Metin Tutçuoğlu, Namık Kemal Martı, Suat Sarı, Kaan Artukoğlu

Dursun Özbek’in listesi

Yönetim kurulu: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Eray Yazgan, Levent Yaz, Ahmet Cemal Özgörkey, Mehmet İsmail Sarıkaya, Mehmet Saruhan Cıbara, Dikran Gülmezgil

Yönetim kurulu yedek üyeler: Can Natan, Emir Aral, Cansu Ak, Tanur Lara Yılmaz, Cem Soylu

Galatasaray’da 30 Nisan ve 28 Mayıs’ta iki kez ertelenen seçimli kongre tarihi 11 Haziran olarak belirlendi. Adaylar Dursun Özbek ile Eşref Hamamcıoğlu, 11 Haziran 2022’de sarı-kırmızılıların yeni başkanı olmak için yarışacaklar.