06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2024 00:19 | Son Güncelleme: 02.04.2024 00:33

Galatasaray'dan TFF'ye 'PFDK sevkleri' tepkisi

Galatasaray, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili PFDK sevklerine tepki gösterdi. Açıklamada, "Yapılan ve yapılmayan sevkler; TFF'nin ne kadar basiretsiz, adaletsiz, baskılara ve tehditlere boyun eğen bir tutum içinde olduğunu bir kez daha açıkça gözler önüne sermiştir" denildi
Galatasaray'dan TFF'ye 'PFDK sevkleri' tepkisi

Galatasaray Kulübü, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) yapılan sevklerle ilgili bir açıklama yayımladı. Sarı-kırmızılı kulübün X hesabından paylaşılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Yapılan ve yapılmayan sevkler; Türkiye Futbol Federasyonu'nun ne kadar basiretsiz, adaletsiz, baskılara ve tehditlere boyun eğen bir tutum içinde olduğunu bir kez daha açıkça gözler önüne sermiştir. Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri ve kurulları, son 2 sezondur gerek saha içinde gerek saha dışında tamamen bir kulübün ve bir şahsın baskıların boyun eğmiştir. Şımarık ve fütursuz bu şahsın hukuku sürekli ayaklar altına almasına müsaade etmiştir. Gerek hakem hatalarında gerek disiplin sevklerinde verilen tüm kararlarda baskıya boyun eğmiş, hiçbir zaman adaletten yana tutum sergileyememiştir. Futbolun sahanın içinde kalması için gereken adaleti hiçbir zaman tesis edememiştir."

TFF ve kurulların aldığı kararların futbol tarihinde bir kara leke olarak anılacağı ve toplum tarafından yargılanacağı savunulan açıklamada, "Yine de bir umutla o koltuklarda oturan herkese soruyoruz: Hala orada olmak, görevinizi yapar gibi davranmak vicdanınıza sığıyor mu?" denildi.