15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.11.2023 14:04 | Son Güncelleme: 02.11.2023 14:11

Galatasaray'ın rakipleri Bayern Münih ve Manchester United lig kupalarından elendi

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki rakiplerinden Bayern Münih Almanya Kupası’nda 3. Lig takımı Saarbrücken’e, Manchester United ise İngiltere Lig Kupası'nda Newcastle United'a karşı kaybederek elendi. Kırmızı Şeytanlar 61 yıl sonra üst üstü iki maçta evinde 3'ten fazla gol yedi
Fotoğraf: Visionhaus/Getty Images)
Fotoğraf: Visionhaus/Getty Images)

Manchester United ve Newcastle United, İngiltere Lig Kupası son 16 turunda karşılaştı. Newcastle United rakibini 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Newcastle United'a galibiyeti getiren goller, 28. dakikada Miguel Almiron, 36. dakikada Lewis Hall ve 60. dakikada Joe Willock'tan geldi.

Manchester United 61 yıl sonra bir ilki yaşadı

Manchester United, 61 yıl sonra ilk kez Old Trafford'da üst üste iki maçta üç ya da daha fazla gol yiyerek mağlup oldu. Manchester United, Newcastle United maçından önce ligde kendi sahasında ağırladığı Manchester City'ye 3-0 kaybetmişti.

Bayern Münih 2-1 kaybetti

Bayern Münih, Almanya Kupası’nın ikinci turunda Ludwigspark Stadı’nda Saarbrücken’e konuk oldu. Bayern Münih'in 16. dakikada Thomas Müller’in attığı golle 1-0 öne geçtiği maçta, Saarbrücken bu gole 45+1. dakikada Patrick Sontheimer ile cevap verdi ve ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci yarıda etkili savunma ile Bayern Münih'e geçit vermeyen Saarbrücken, 90+6. dakikada Marcel Gaus ile bulduğu golle müsabakadan 2-1 galip ayrıldı. Böylelikle Bundesliga şampiyonu Bayern Münih Almanya Kupası’ndan elendi, Saarbrücken ise 3. tura yükseldi.

Karşılaşmada dizinden sakatlanan Matthijs de Ligt’in yerine 25. dakikadan itibaren Konrad Laimer görev yaptı.