23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.09.2022 20:21 | Son Güncelleme: 25.09.2022 21:49

Galatasaraylı Mauro Icardi, NFT dünyasına katıldı

PSG'den kiralık olarak Galatasaray Spor Kulübü'ne transfer olan Mauro Icardi, NFT çıkardığını duyurdu
Galatasaraylı Mauro Icardi, NFT dünyasına katıldı

Galatasaray Spor Kulübü'nün transfer ettiği Arjantinli golcü Mauro Icardi, kişisel NFT'sini çıkardı.

Haberi sosyal medya hesaplarından veren 29 yaşındaki oyuncu, "Galatasaray formasıyla kaydettiğim ilk golün ardından bu güzel hediye için @worldcupapes'teki arkadaşlarıma teşekkürler 💛 ♥ 🦁. Bugünden itibaren kişiselleştirilmiş 'maymun' ile NFT dünyasının içindeyim 🙉" ifadelerini kullandı.

Mauro Icardi kimdir?

Mauro Icardi, 19 Şubat 1993'te Arjantin'in Rosario kentinde doğdu. 9 yaşında İspanya'nın Kanarya Adaları'nda altyapı kariyerine başlayan Icardi, Barcelona ve Sampdoria takımlarının alt yaş kategorilerinde forma giydi.

Arjantinli futbolcu, profesyonel kariyerine ise 2012'de Sampdoria'da adım attı. İtalya temsilcisinde sergilediği performansla dikkat çeken Icardi, 2013'te Inter'e transfer oldu.

Milano temsilcisinde 6 sezon boyunca skorer kimliğiyle ön plana çıkan Mauro Icardi, 2019'da satın alma opsiyonuyla kiralık olarak Paris Saint-Germain'in yolunu tuttu. Fransa ekibi, 2020'de 60 milyon euro karşılığında Arjantinli oyuncunun bonservisini aldı.

Icardi, PSG'de 2'şer kez lig ve Fransa Kupası ile bir defa Fransa Lig Kupası şampiyonlukları yaşadı. Mauro Icardi, 8 kez Arjantin Milli Takımı'nın da formasını giydi.

Arjantinli futbolcu, 22 gol attığı 2014-2015 sezonunda Luca Toni ve 29 kez fileleri havalandırdığı 2017-2018'de ise Ciro Immobile ile İtalya Serie A'da gol krallığı yarışının zirvesini paylaştı. Icardi, 2018'de ise İtalya'da yılın futbolcusu unvanına layık görüldü.

Eşinden boşandı

Yıldız futbolcu geçtiğimiz günlerde eşi Wanda Nara ile ayrıldı. Nara sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Kalma arzusundaydım ama ayrıldım. Bu içimi acıtıyor ama ruh sağlığım için bunu yapmak zorundaydım. Bencil olmak zorundaydım ve kendimi seçtim. Beni de düşünün" dedi.