26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.09.2022 09:34 | Son Güncelleme: 07.09.2022 09:53

Galtier:  Özel jet yerine kara yelkenlisi düşünüyoruz

Paris Saint-Germain'in özel jet tercihi polemik konusu olmaya devam ediyor. PSG Teknik Direktörü Galtier’nin "Özel jet yerine kara yelkenlisi düşünüyoruz’ sözleri ve Mbappe'nin kahkaha atması eleştirilerin hedefinde
Galtier:  Özel jet yerine kara yelkenlisi düşünüyoruz

Fransa Birinci Futbol Ligi takımlarından Paris Saint-Germain (PSG) futbolcularının, Nantes'ı 3-0 yendikleri deplasman maçına hızlı tren yerine uçakla gitmeleri hava kirliliği polemiğine yol açtı. Bu yolculuk tercihi Juventus maçının basın toplantısında teknik direktör Christophe Galtier ve takımın yıldızı Kylian Mbappe’ye de soruldu. 

Soru sonrası Mbappe ve Galtier birbirlerine baktı, Fransız yıldız birden gülmeye başladı

Galtier ise “Bu sorunun sorulacağını biliyordum” dedi ve ekledi: Dürüst olmak gerekirse, seyahatlerimizi ayarlayan şirketle bu sabah konuştuk ve kara yelkenlisiyle seyahat etme seçeneğini inceliyoruz" dedi.

Mbappe ise  bu konuda bir fikri olmadığını söyledi. İkilinin videosu sosyal medyada viral olurken çevreciler ve siyasetçilerden çok sayıda tepki geldi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, “Gerçekten böyle mi cevap veriyorsunuz? Uyanın beyler!” derken Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera “Bundan daha sorumlu yanıtlara alışkınız” dedi. Maliye Bakanı Bruno Le Marie ise “Mbappe’ye bayılıyorum. Hepimiz yanlış zamanlarda gülebiliriz ve Mbappe de gerçekten çok yanlış bir zamanda güldü” dedi ve ekledi: İklim değişikliğini hepimiz ciddiye almalıyız. Le Marie, Galtier’nin ironisinin ise yakışıksız olduğunu söyledi. PSG henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.  

Şampiyonlar Ligi ilk hafta maçlarıyla başladı

 Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki 1 numaralı organizasyonunda, E, F, G ve H gruplarında 8 maç oynandı. Gecenin öne çıkan mücadelesinde Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain, ağırladığı İtalyan ekibi Juventus'u 2-1 mağlup etti. PSG'nin gollerini 5 ve 22. dakikalarda Kylian Mbappe atarken, konuk takımın golü 53. dakikada Weston McKennie'den geldi.

Son şampiyon Real Madrid ise 56. dakikada Vinicius Junior, 60. dakikada Luka Modric ve 77. dakikada Eden Hazard'ın golleriyle Celtic'i 3-0 yendi.

Alınan sonuçlar şöyle:

E Grubu:

Dinamo Zagreb (Hırvatistan)-Chelsea (İngiltere): 1-0

Salzburg (Avusturya)-Milan (İtalya): 1-1

F Grubu:

Leipzig (Almanya)-Shakhtar Donetsk (Ukrayna): 1-4

Celtic (İskoçya)-Real Madrid (İspanya): 0-3

G Grubu:

Borussia Dortmund (Almanya)-Kopenhag (Danimarka): 3-0

Sevilla (İspanya)-Manchester City (İngiltere): 0-4

H Grubu:

Paris Saint-Germain (Fransa)-Juventus (İtalya): 2-1

Benfica (Portekiz)-Maccabi Haifa (İsrail): 2-0