08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2024 20:30 | Son Güncelleme: 12.05.2024 21:39

Gözler derbiye çevrildi: Zirvede iki takım da kazandı, 6 puanlık fark değişmedi

Trendyol Süper Lig'de Fatih Karagümrük'ü 3-2 yenen lider Galatasaray, Kayserispor'u 3-0 mağlup eden Fenerbahçe ile arasındaki 6 puanlık farkı korudu. Gözler iki takımın 19 Mayıs Pazar akşamı karşılaşacağı derbiye çevrildi. Sarı-kırmızılılar derbide yenilmezse şampiyonluğunu ilan edecek
Gözler derbiye çevrildi: Zirvede iki takım da kazandı, 6 puanlık fark değişmedi

Trendyol Süper Lig'de 36. hafta maçları tamamlandı. Lider Galatasaray 1-0 geriye düştüğü mücadelede Fatih KaragümrükBarış Alper Yılmaz, Mertens ve Berkan Kutlu'nun golleriyle 3-2 yendi. İkinci sırada yer alan Fenerbahçe de sahasında Kayserispor'u 3-0 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerin gollerini Batshuayi, Djiku ve Çağlar Söyüncü kaydetti. Bu sonuçların ardından lider Galatasaray ile ikinci Fenerbahçe arasındaki 6 puanlık fark değişmedi. İki ezeli rakip 19 Mayıs'ta RAMS Park'ta karşı karşıya gelecek. Galatasaray bu maçı kaybetmemesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. 

Galibiyet serisi 17 maça çıktı

Galatasaray, Süper Lig'de son 17 maçını kazandı. İki hafta önceki Yukatel Adana Demirspor galibiyetiyle Süper Lig'de en uzun galibiyet serisi rekorunu (15) kıran Galatasaray, bu başarısını sürdürdü. Sarı-kırmızılı ekip, sonrasında Sivasspor ve Fatih Karagümrük mücadelelerini de kazanarak seriyi ve rekoru 17 maça çıkardı.

Ligde 24 maçtır yenilmiyor

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'deki son 24 müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi. Bu sezonki tek yenilgisini 12. haftada deplasmanda Atakaş Hatayspor karşısında yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 24 lig maçında 22 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

100 puana bir adım kaldı

Galatasaray, Süper Lig tarihinde bir sezonda en fazla puan toplama rekorunu 99'a çıkardı. Sarı-kırmızılı ekip, 66. sezonu oynanan Süper Lig'de son 3 haftaya 96 puanla zirvede girdi. Galatasaray, lig tarihinde böylelikle bir sezonda en yüksek puana ulaşan takım oldu. "Cim bom" ligin 36. haftasındaki VavaCars Fatih Karagümrük müsabakasında aldığı galibiyetle 99 puana ulaştı. Ligde kalan 2 haftada 100 puanı geçmesi muhtemel sarı-kırmızılıların bir sonraki hedefi 3 haneli puan toplayan ilk takım unvanını elde etmek olacak.

Kritik derbi öncesi kayıp vermedi

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi VavaCars Fatih Karagümrük müsabakasını "kazasız" atlattı. Sarı-kırmızılı takımda Fatih Karagümrük maçı öncesi Lucas Torreira, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu, sarı kart ceza sınırında bulunuyordu. Bu oyuncular, müsabakayı kart görmeden tamamladı. Herhangi bir sakat da vermeyen sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe derbisine tam kadro çıkacak.

Fenerbahçe'de Becao derbide yok

Fenerbahçe'nin Brezilyalı stoperi Rodrigo Becao, Galatasaray derbisinde yer alamayacak. Kayserispor müsabakası öncesi sarı kart ceza sınırında bulunan Becao, maçın 45+3. dakikasında sarı kart görerek Galatasaray derbisinde oynama şansını kaçırdı.

Kadıköy'de "Yönetim istifa" sesleri

Fenerbahçeli taraftarlar, yönetimi istifaya davet etti. Aynı saatte oynanan Fatih Karagümrük-Galatasaray maçında sarı-kırmızılıların 2-1 öne geçmesi üzerine şampiyonluk umutlarını büyük oranda yitiren sarı-lacivertli taraftarlar, başkan Koç'u istifaya davet etti. Müsabakanın 74. dakikasında önce "Yönetim istifa" şeklinde slogan atan taraftarlar, daha sonra "Ali Koç istifa" şeklinde tepki gösterdi. Taraftarlar, mücadelenin kalan bölümünde de tepkilerini sürdürdü.