05 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.05.2024 10:45 | Son Güncelleme: 11.05.2024 10:51

Gözler Kylian Mbappe'nin imzasında

Paris Saint Germain'e resmen veda eden Kylian Mbappe, Vinicius Jr ve Jude Bellingham'dan daha yüksek bir maaşla Real Madrid'e imza atmaya hazırlanıyor. Fransız devi ise yıldız oyuncunun yerini Khvicha Kvaratskhelia ile doldurmak için Napoli'yi inka etmeye çalışıyor
Gözler Kylian Mbappe'nin imzasında

Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Paris Saint-Germain'in yılıdız Kylian Mbappe, sosyal medya hesabından takımdan ayrıldığını resmen açıkladı. Fransız yıldızın paylaşımı sonrası gözler Real Madrid'e çevrildi. Gazeteci Fabrizio Romano, Real Madrid ile Mbappe arasındaki sözleşmenin şubat ayından beri hazır tutulduğunu belirtirken Di Marzio ise Real Madrid'in 1 Haziran'daki Şampiyonlar Ligi finalinin ardından transferi açıklayacağını belirtti.

Ayrıca Fransız basınındaki haberlere göre Kylian Mbappe'nin, Jude Bellingham ve Vinicius Jr'dan daha fazla maaş alacak. BBC, şubat ayındaki haberinde Real Madrid'in Mbappe'ye yıllık 15 milyon euro'dan 5 yıllık sözleşme teklif ettiğini, imza parası olarak da 150 milyon euro önerdiğini yazmıştı.

Kupa koleksiyonu yaptı

Paris Saint-Germain formasıyla 306 resmi maça çıkan Kylian Mbappe bu karşılaşmalarda 255 gol, 108 asistlik skor katkısı sağlarken 6 kez Ligue 1 şampiyonluğu, 3 Fransa Kupası, 2 Fransa Lig Kupası ve 3 Fransa Süper Kupası kazandı.

Bir sonraki durağının İspanyol devi Real Madrid olacağı iddia edilen Kylian Mbappe için Fransız basınından L'equipe, ayrılığı İspanyolca manşete taşıyarak "Adios y Gracias" yani "Hoşça kal ve Teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Yerine gelecek favori isim Napoli'den

Eurosport, Paris Saint-Germain'in yıldız oyuncunun yerini Napoli'nin yıldızı Khvicha Kvaratskhelia ile doldurmaya hazırlandığını yazdı. Napoli Başkanı Aurelio de Laurentiis'in Barcelona'nın da talip olduğu
Kvaratskhelia'yı bırakmak istemediği ancak 120 ila 130 milyon euro arasında bonservisin fikrini değiştirebileceği konuşuluyor.

Ayrıca Napoli'nin oyuncuya yıllık 4 milyon euro maaş ile yeni bir sözleşme sunduğu ancak 23 yaşındaki yıldızın 5 milyon euro maaş istediği aktarıldı. Öte yandan Kvaratskhelia'nın EURO 2024'ten önce geleceğinin hangi takımda olacağı da netleşmesini istediği ifade edildi. Bu sezon Napoli ile 42 maça çıkan Kvaratskhelia, 10 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.