03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.11.2023 17:07 | Son Güncelleme: 20.11.2023 17:43

Gözler Türkiye-Galler maçında: Milli takım gruptan nasıl lider çıkar?

EURO 2024 Elemeleri D Grubu son maçında 21 Kasım saat 22:45'te Galler'e konuk olacak A Milliler liderlik hesapları yapıyor. Peki Ay-yıldızlılar grubunu nasıl lider tamamlayabilir? İşte, Hırvatistan ve Galler maçlarının sonuçlarına göre tüm senaryolar
Gözler Türkiye-Galler maçında: Milli takım gruptan nasıl lider çıkar?

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda evinde Letonya, deplasmanda Hırvatistan ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı rakiplerini yenerek liderlik için çok büyük avantaj yakaladı. Gruptan birinci olarak ayrılması halinde tarihinde bir ilk yaşayacak olan A Milliler, 21 Kasım saat 22:45'te elemelerin son maçında Galler'e konuk olacak. İşte an itibarıyla 16 puanla lider olan A Millilerin gruptan lider ayrılması için yaşanması gereken senaryolar ve olasılıklar şöyle:

Galler finale çıkabilir mi?

Cumartesi günü Ermenistan ile karşılaşan deplasmanda aldığı 1-1'lik beraberlik yüzünden Galler'in grubu lider bitirme şansı kalmadı. Hırvatistan ise yine Cumartesi oynanan maçta Letonya'yı deplasmanda 2-0'la geçti ve grup ikinciliğini sürdürdü. Galler'in final vizesi alması için Hırvatistan'ın 21 Kasım 22:45'te evinde Ermenistan'a yenilmesi ve A Milli Futbol Takımımızı yenmesi gerekiyor.

Hırvatistan hangi senaryoda lider olur?

Halihazırda grup ikinci olan Hırvatistan'ın bir üst tura çıkması için tek yapması gereken, 21 Kasım 22:45'te evinde Ermenistan ile oynayacağı karşılaşmadan puansız ayrılmamak. Ancak Hırvatların liderlik imkanı da bulunuyor. A Millilerimizin Galler deplasmanından puansız ayrılması durumunda, Ermenistan'dan 3 puan kapan bir Hırvatistan grubu lider bitirecek.

Türkiye gruptan lider çıkmak için ne yapmalı?

Rakiplerinin aksine her koşulda tur atlayacak olan Ay-yıldızlarının grup liderliği için beraberlik yetiyor. Türkiye, Galler'e yenilmesi halinde liderlik için Hırvatistan'ın puan kaybetmesini bekleyecek.

Türkiye-Galler maçı hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak?

Müsabaka TRT 1'den naklen yayımlanacak. Karşılaşma 21 Kasım Salı günü TSİ 22:45'te oynanacak.

Puan durumu

  • 1- Türkiye: 7 maç, 16 puan
  • 2- Hırvatistan: 7 maç, 13 puan
  • 3- Galler: 7 maç, 11 puan
  • 4- Ermenistan: 7 maç, 8 puan
  • 5- Letonya: 8 maç, 3 puan