05 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.07.2024 00:33 | Son Güncelleme: 07.07.2024 02:50

Hakan Çalhanoğlu: Keşke geri çekilmeseydik

Milli Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, 2-1 kaybedilen Hollanda maçını değerlendirdi. İlk yarıyı önde kapatan Milli Takım'ın ikinci yarıya iyi başlamadığını belirten Çalhanoğlu, "Çok geriye çekildik. İkinci golden sonra uzun toplarla şans bulduk ama değerlendiremedik. Keşke geri çekilmeseydik" dedi
Hakan Çalhanoğlu: Keşke geri çekilmeseydik

EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda eden A Milli Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, mücadelenin ardından TRT canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Milli Takım'ın çok güzel bir turnuva geçirdiğini belirten Çalhanoğlu, şunları söyledi: "Emeği geçen herkese teşekkür ederim, gerçekten çok güzel bir turnuva geçirdik. Hocamıza, ekibine, fizyoterapistlere, masörlerimize, aşçılarımıza, güvenliklerimize hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum Maalesef buraya kadarmış. Buraya kadar getirdik, milletimize bu heyecanı yaşattıysak ne mutlu bize. Tabii gönül isterdi ki devamı gelsin ama futbolda maalesef kaybetmek de var. Bütün taraftarlarımıza teşekkür ederim. Maç sonrası bizi ayakta alkışladılar. Yolumuza devam edeceğiz."

Milli Takım'ın kaptanı "Çok mu geriye geldik?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "İkinci yarıya iyi başlamadık. Çok geriye çekildik. İkinci golü yedikten sonra uzun toplarla denedik. Şanslar bulduk ama değerlendiremedik. Keşke geri çekilmeseydik. Ama maalesef oyun içerisinde oluyor bu tarz şeyler. Sonuçta buraya kadar gelmek de büyük bir gurur. Herkes burada en iyi şekilde ülkesini temsil etti. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Tüm arkadaşların ayaklarına yüreklerine sağlık."

"Hiç kimse negatif değildi"

Çalhanoğlu, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada da, "Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Özellikle takım arkadaşlarıma. Herkesin mutluluğu benim için her zaman önemliydi. Hiç kimse negatif değildi. Hocamıza, tüm ekibimize çok teşekkür ederim. Sonuçta bir ay ailemizden uzak kaldık, çocuklarımızı özledik. Ancak konu milli takımsa işler değişiyor. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Her maç bize son dakikaya kadar destek çıkan taraftarlarımıza, ülkemize teşekkür ediyorum. Onlara bu heyecanı yaşattıysak ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

"5 dakikada iki gol yedik, bu biraz bizi kırdı"

Gelecekte iyi işler yapacaklarına inandığını dile getiren milli oyuncu, "Yolumuz uzun. Kaybettik, kabul etmemiz gerek. Bu da futbolun bir parçası. 2-1’den sonra şanslar bulduk ama değerlendiremedik. Önümüze bakacağız. Kendimizle gurur duymamız gerekiyor. Buralara kadar gelmemizi kimse beklemedi. Biz inandık, çok çalıştık. Genel anlamda turnuvada tüm takımlar, 1-0 öne geçtiğinde geriye yaslanıyor. Neden böyle bilmiyorum ama bugün bizde de böyle oldu. Çok geriye yaslandık. 5 dakikada iki gol yedik. Bu biraz bizi kırdı. Sonuçta yine denemeye çalıştık. Uzun toplarla şans bulduk ama değerlendiremedik" diye konuştu.

Turnuvada edindikleri tecrübenin kendilerine katkı sağlayacağını kaydeden Hakan Çalhanoğlu, "Bu turnuva bizi öne taşıyacaktır. EURO 2032, bizim için çok önemli. Buraya kadar geldik, bu da bizim için ayrı bir gurur. Çoğu oyuncumuzun ilk turnuva tecrübesi. Burada tecrübe kazanacaklar, ders çıkaracaklar. Biz de aynı şekilde. Birlik olduğumuz sürece her şeyi başarabiliriz. Bunu gösterdik. Taraftarlarımızın son düdükte bizi ayakta alkışlaması bizim için çok önemliydi. Duygusal anlar yaşadık. Bu da futbolun bir parçası" değerlendirmesinde bulundu.