27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.05.2024 00:50 | Son Güncelleme: 19.05.2024 01:14

Hüseyin Yücel: Mourinho Beşiktaş'a gelmeyi kabul etti

Beşiktaş'ın ikinci başkanı Hüseyin Yücel, Fenerbahçe'nin de gündeminde yer alan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile yaklaşık bir ay önce görüştüklerini belirterek, "Bir süre sonra geri dönüş yaptı ve gelmeyi kabul etti. Önümüzdeki hafta İtalya'da son bir görüşme gerçekleştireceğiz" dedi
Hüseyin Yücel: Mourinho Beşiktaş'a gelmeyi kabul etti

Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, Fenerbahçe'nin de gündemindeki Jose Mourinho'yla yaklaşık bir ay önce görüştüklerini ve Portekizli teknik direktörün siyah-beyazlı kulübe gelmeyi kabul ettiğini söyledi.  Hatayspor maçının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yücel, "Yaklaşık 1 ay önce İstanbul'da, Jose Mourinho ile görüştüm. Kendisini Beşiktaş'ta görmek istediğimi söyledim. Beşiktaş'ın kimyasına uygun olduğunu dile getirdim. Mourinho, teklif sonrası bir değerlendirme yapacağını, Beşiktaş'ı takip edeceğini ve geri dönüş yapacağını dile getirdi. Bir süre sonra geri dönüş yaptı ve gelmeyi kabul etti" dedi.

Portekizli teknik direktörle önümüzdeki hafta İtalya'da yeniden görüşeceğini belirten Yücel, "Beşiktaş'ta çalışmak istediğini söyledi. Beşiktaş olarak Mourinho'nun ekonomik anlamdaki beklentilerini karşıladık. Sponsorluklar özelinde çalışmamız var. Rakamları karşılamaya hazırız. Yönetim kurulu içerisinde Mourinho konusunu değerlendireceğiz. Önümüzdeki hafta İtalya'da son bir görüşme gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Beşiktaş Asbaşkanı Onur Göçmez de "Jose Mourinho ve diğer hocalarla görüşüyoruz. Herkes Beşiktaş'a gelmek ister. Hedefimiz şu an kupa. Teknik direktör konusunu çalışıyoruz. Beşiktaş taraftarı rahat olsun" ifadelerini kullandı. 

"Alternatifi aynı ayarda bir Türk teknik direktör"

Mourinho ile ilgili açıklamalarının ardından TGRT Haber canlı yayınına bağlanan Yücel, görüşmelerle ilgili şu bilgileri paylaştı: "Çok fazla ismi geçti medyada. Yaklaşık bir ay önce, bir buçuk ay önce hatta oturup kendisiyle görüştük Beşiktaş'la alakalı. Akabinde nasıl olabileceğiyle alakalı planlama programlama yaptık. Çok farklı noktalara geldiği için açıklama gereği hissettik. Sponsor olarak direkt ben karşılayacağım ama 15 milyon euro yalan haber. 10 milyon ve altı olacaktır muhtemelen. Bir şekilde sponsorlarla beraber ben karşılayacağım. Önümüzdeki hafta İtalya'da bir görüşme yapacağız." Hüseyin Yücel, Mourinho ile anlaşma sağlanamaması halinde alternatifinin 'aynı ayarda' bir Türk teknik direktör olduğunu söyledi.