16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.08.2024 13:30 | Son Güncelleme: 21.08.2024 13:46

İlkay Gündoğan Manchester City'e dönüyor

İlkay Gündoğan'ın adeta papatya falına dönen Barcelona macerası çözüme kavuştu. The Athletic 33 yaşındaki yıldız futbolcunun kaptanlığı yaptığı Manchester City ile anlaştığını yazdı
İlkay Gündoğan Manchester City'e dönüyor

Barcelona Teknik Direktörü Hansi Flick, 2-1 kazanılan Valencia maçının ardından "İlkay'ın bizimle kalacağını düşünüyorum" dese de harcama limitleri kulübünün planları değiştirdi. Finansal kriterlerin yerine getiremedikleri için RB Leipzig'den 62 milyon euro karşılığında transfer edilen Dani Olmo'nun lisansını çıkartamayan Barcelona İlkay Gündoğan ile yolları ayırmaya karar verdi.

1+1 yıllık sözleşme

İlkay Gündoğan'ın eşi Sara Arfaoui, sosyal medya hesabından Katalan ekibini takibi bırakması ayrılığın ilk sinyali olarak yorumlandı. İspanyol basınından AS, Pep Guardiola'nın eski oyuncusu İlkay'a yeşil ışık yaktığını ve deneyimli yıldızın İngiltere'ye geri döneceğini duyurdu. Bugün ise The Athletic, İlkay Gündoğan'ın Barcelona'dan bedelsiz olarak ayrılacağını ve Manchester City ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayacağını yazdı. İlkay'ın geçen yıl City'nin iki yıllık teklifini reddettiğini hatırlatan The Athletic, son şampiyonun 30 Ağustos'ta bitecek transfer dönemine kadar bir orta saha ve bir forvet oyuncusu transfer etmek istediği, yaşına rağmen eski kaptanının bütçesine en uygun oyuncu olduğunu yazdı.

Milli takım kariyerini sonlandırdı

İlkay ağustos başında başında reklam çekimi için geldiği İstanbul'da Galatasaray ve Fenerbahçe'ye transfer ihtimalleri için "Şimdilik olduğum yerde çok mutluyum" demiş 2 gün önce ise Almanya Milli Takımı kariyerini sonlandırdığını açıklamıştı.

Manchester City'de 304 maça çıktı

İlkay Gündoğan, 2016-2023 yılları arasında Manchester City'de oynamış ve İngiliz ekibinde 304 maçta 60 gol ve 38 asistlik performans sergilemişti. 2023'te sözleşmesinin bitmesinin ardından Barcelona'ya imza atan 33 yaşındaki futbolcu, Katalan temsilcisinde ise 51 maçta 5 gol attı ve 14 asist yaptı.