19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 21.11.2022 17:41 | Son Güncelleme: 21.11.2022 20:58

İranlı futbolcular 2022 Dünya Kupası'ndaki karşılaşmaları öncesinde milli marşlarını okumadı

İngiltere-İran maçı öncesinde İranlı futbolcular milli marşı söylemeyerek protestoların bir parçası olurken, tribünlerde bazı taraftarlar kadınların yaşamına özgürlük pankartları açtı. İran Milli Marşı boyunca tribünlerde yoğun bir ıslık sesi stadı kapladı
İranlı futbolcular 2022 Dünya Kupası'ndaki karşılaşmaları öncesinde milli marşlarını okumadı

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolar, Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'nda da devam etti.

İngiltere ile İran arasındaki B Grubu karşılaşmasının oynanacağı Uluslararası Halife Stadı'na gelen taraftarları, stadın önünde siyah kıyafetleri ve yerel şarkılarıyla dans eden İranlı bir grup karşıladı. Maç öncesi seremonide İranlı futbolcular milli marşı söylemeyerek protestoların bir parçası olurken, tribünlerde bazı taraftarlar kadınların yaşamına özgürlük pankartları açtı.

İran Milli Marşı boyunca tribünlerde ıslık sesi stadı kapladı

İranlı futbolcular, Dünya Kupası öncesinde de protestolara destek vermişti. Alman ekibi Bayer Leverkusen'de forma giyen Sardar Azmoun, sosyal medya hesabından en büyük ceza milli takımdan atılmak ama bu İranlı kadınların saçının tek bir teli için bile ödenecek küçük bir bedel cümlesiyle tepkisini ortaya koyarken, paylaşımını bir süre sonra kaldırmıştı. Bazı futbolcular da profil resmini siyah bir daire yaparak protestolara katılmıştı.

Kaynak: AA