19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 18.05.2023 10:19 | Son Güncelleme: 18.05.2023 12:54

İstanbul'daki büyük finalde iki Türk karşı karşıya

Dün İngiltere'de Manchester City'nin İspanyol temsilci Real Madrid'i elemesiyle, İstanbul'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında taraflar belli oldu. Eşleşme sonucu, A Milli Futbol Takımı kaptanı Hakan Çalhanoğlu ve Manchester City kaptanı İlkay Gündoğan karşı karşıya gelecek
İstanbul'daki büyük finalde iki Türk karşı karşıya

Şampiyonlar Ligi'nin 10 Haziran'da İstanbul'da oynanacak Inter-Manchester City finalinde A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu ve Manchester City kaptanı Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan kozlarını paylaşacak.

Bu sezon toplamda 11'i Şampiyonlar Ligi'nde 45 kez Inter formasıyla karşılaşmaya çıkan Çalhanoğlu, takımına toplamda 12 skor katkısında bulundu. Çalhanoğlu bu maçlarda, 1 gol ve 2 asisti Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere 4 kere fileleri havalandırırken, 8 kez asist yaparak takımının skor bulmasında yardımcı oldu.

İlkay Gündoğan, Manchester City'de bu sezon çıktığı 12'si Şampiyonlar Ligi'nde 48 maçta toplamda 16 skor katkısında bulundu. Devler ligindeki maçlarda 1 gol 2 asist kaydeden Gündoğan'ın Premier Lig'de ise 36 maçta toplamda 8 gol ve 5 asisti bulunuyor. 

Bugüne kadar finalde 4 Türk oynadı, kazanan çıkmadı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezona kadar 4 Türk kökenli futbolcu final oynama başarısı gösterirken, İstanbul'daki organizasyonda Hakan Çalhanoğlu ve İlkay Gündoğan'ın forma giymesiyle bu sayı 6'ya çıkacak. Daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen 4 Türk futbolcu; Arda Turan, Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk, final maçında rakiplerine yenilerek kupayı kazanma başarısı gösteremedi.

Arda Turan, İspanya ekibi Atletico Madrid formasıyla 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi finali oynadı. Madrid derbisinin yaşandığı finalde Real Madrid, Atletico Madrid'i 4-1 yenerek kupayı kazandı. Nuri Şahin, Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'un formasını giydiği dönemde, 2012-2013 sezonunda final oynadı. Alman takımlarının karşılaştığı finalde Bayern Münih, Borussia Dortmund'u 2-1 yenerek kupayı müzesine götürdü.

Hamit Altıntop, Almanya'nın Bayern Münih ekibiyle 2009-2010 sezonunda Devler Ligi finaline çıktı. İtalya'nın Inter takımı, Bayern Münih'i 2-0 mağlup ederek kupayı kaldıran taraf oldu. Yıldıray Baştürk ise Almanya'nın Bayer Leverkusen ekibiyle 2001-2002 sezonunda final oynadı. İspanya temsilcisi Real Madrid, finalde Bayer Leverkusen'i 2-1 yenerek şampiyonluğu elde etti.

İstanbul'da yine İngiliz-İtalyan finali

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline tarihte ikinci kez ev sahipliği yapacak olan İstanbul'da yine İngiliz ve İtalyan takımları kozlarını paylaşacak. Inter, İstanbul'un ikinci kez ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacak ikinci İtalyan takımı olacak. İstanbul'daki finalde Liverpool'ın ardından başka bir İngiliz takımı Manchester City de kupayı kazanma mücadelesi verecek.

Yine Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2005 yılında oynanan finalde İtalya'nın Milan ile İngiltere'nin Liverpool takımları karşı karşıya gelmişti. Milan'ın ilk yarıyı 3-0 önde tamamladığı müsabakayı 3-3'lük skorla uzatma bölümüne ve penaltılara taşımayı başaran Liverpool, rakibine üstünlük sağlayarak şampiyonluk kupasının sahibi olmuştu.