02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.10.2023 14:17 | Son Güncelleme: 31.10.2023 14:43

James Harden, LA Clippers'ta

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Los Angeles Clippers, Philadelphia Sixers'ta forma giyen all-star James Harden'ı takas karşılığında kadrosuna katmaya hazırlanıyor
James Harden, LA Clippers'ta

Philadelphia 76ers'ın James Harden'ı LA Clippers'a takas etmeyi kabul etti... ABD basınında yer alan haberlere göre, iki takım arasındaki takasın ardından 34 yaşındaki Harden'ın yanı sıra PJ Tucker ile Filip Petrusev, Clippers'a geçecek. Sixers ise Nicolas Batum, Marcus Morris, Robert Covington, KJ Martin ve birden fazla draft hakkı elde edecek. Tarafların prensipte anlaştığı ve resmi açıklamanın, kısa süre içinde yapılması bekleniyor.

NBA'de 10 kez all-star ve bir kez en değerli oyuncu (MVP) seçilen Harden, geçen sezon Sixers formasıyla 21 sayı, 10,7 asist ve 6,1 ribaunt ortalamaları yakalamıştı.

Los Angeles'a yapılan bu hamleyle, eski MVP ile Sixers ofisi arasındaki uzun süren anlaşmazlık süreci de sona ermiş oldu. Harden, yaz döneminde 35,6 milyon dolarlık oyuncu opsiyonunu kullandıktan sonra takas talebinde bulunmuştu. Harden bu süreçte 76ers başkanı Daryl Morey'yi "yalancı" olarak nitelendirmiş ve bir daha asla takımda oynamayacağına söz vermişti. Harden daha sonra kişisel nedenlerden dolayı 10 gün ekipten uzak kaldığı süreçte, antrenman kampının sonunu ve sezon öncesindeki hazırlık maçlarını kaçırmıştı.