19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.08.2024 15:08 | Son Güncelleme: 03.08.2024 15:36

J.K. Rowling, Imane Khelif'i hedef aldı: Kadın düşmanı kurum tarafından korunan bir erkek

Yazar J.K. Rowling , 2024 Paris Olimpiyatları'nda yarışan Cezayirli boksör Imane Khelif'in cinsiyet tartışmalarına dahil oldu. Rowling, Khelif'in İtalyan rakibi Angela Carini'yi yendiği anın fotoğrafını paylaşarak 'Yeni erkek hakları hareketimizi daha iyi özetleyen bir resim' dedi
J.K. Rowling, Imane Khelif'i hedef aldı: Kadın düşmanı kurum tarafından korunan bir erkek

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boks branşında kadınlar 66 kilo son 16 turu mücadelesinde İtalyan boksör Angela Carini, Cezayirli Imane Khelif karşısında 46. saniyede oyundan çekildi. Bu durum Khelif'in cinsiyet tartışmalarını alevlendirdi. Khelif cinsiyet uygunluk testini geçemediği için 2023'te Kadınlar Dünya Şampiyonası'ndan diskalifiye edilmişti. 

2024 Paris Olimpiyatları'nın en hararetli tartışmasına Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling de dahil oldu. Khelif'in bir erkek olduğunu savunan Rowling, X hesabından yaptığı açıklamada "Yeni erkek hakları hareketimizi daha iyi özetleyen bir resim olabilir mi? Kadın düşmanı bir spor kurumu tarafından korunduğunu bilen bir erkeğin sırıtışı, az önce kafasına yumruk attığı ve hayat hırsını paramparça ettiği bir kadının sıkıntısının tadını çıkarıyor" dedi.