06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.08.2023 14:37 | Son Güncelleme: 25.08.2023 15:47

Jürgen Klopp: Salah Arabistan'a gitmeyecek

Jürgen Klopp, Liverpool'un yıldızı Muhammed Salah'ın 3 yıl için 240 milyon euro maaş ve 100 milyon euro bonservis karşılığında Al-Ittihad'a gideceği iddialarını yalanladı. Alman teknik adam "Gelen bir teklif yok, olsaydı kabul etmezdik" dedi
Jürgen Klopp: Salah Arabistan'a gitmeyecek

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddiaya göre Suudi Pro Lig takımlarından Al-Ittihad, Mısırlı yıldız forvet oyuncusu Muhammed Salah için Premier Lig devlerinden Liverpool'a teklif götürecekti. 3 yıl için Mısırlı yıldıza 240 milyon euro ve kulübe ise 100 milyon euro bonservis bedeli ödeneceğine dair iddialara cevap gecikmedi.

Liverpool'da 2017'den bu yana forma giyen 31 yaşındaki Salah'ın takımıyla 30 Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp, 27 Ağustos Pazar günü Newcastle United'a konuk olacakları lig maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Söylentiler hakkında konuşmak zor çünkü bizim açımızdan konuşacak hiçbir şey yok. Gelen bir teklif olmadı. Salah, bir Liverpool oyuncusu. O konuda bir değişiklik yok. Ortada bir teklif olsaydı da cevabımız 'hayır' olurdu. İşte bu kadar" ifadelerini kullandı.

Söylentilerin gerçek çıkıp, transfer gerçekleşmesi halinde Salah futbol tarihinin en pahalı oyuncu unvanını elde edecekti. Bu unvanı 2019 yılında 222 milyon euro ile PSG'ye giden Neymar elinde bulunduruyor.

Salah'ın geleceğine ilişkin endişesi olup olmadığı sorulan Klopp, "Salah, kendisini yüzde yüz Liverpool'a adamış durumda. Hayat felsefem, sadece bir sorunla karşılaştığımda onun üzerine düşünmektir. Şimdilik kesinlikle hiçbir şey yok. Gelecekte farklı bir durum oluşursa o zaman bunu düşünebilirim" ifadelerini kullandı.

Muhammed Salah kimdir?

15 Haziran 1995'te Mısır'da dünyaya gelen Muhammed Salah'ın futbol kariyeri 2010 yılında kendi ülkesinde başladı. Yıldız oyuncunun Avrupa serüveni 2 yıl sonra geçtiği Basel FC ile başladı. Sonrasında sırasıyla Chelsea, FiorentinaRoma ve Liverpool'da forma giyen 31 yaşındaki oyuncu, kariyerinin zirve noktası olarak görülen 2018-2019 sezonlarında yaklaşık 150 milyon euroluk bir piyasa değerine sahipti. Geçtiğimiz sezon çıktığı 51 maçta toplamda 30 gol ve 16 asist kaydeden yıldız, ağırlıklı olarak sağ kanat ve santrafor olarak oynuyor.