20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.06.2023 20:28 | Son Güncelleme: 30.06.2023 21:46

Kobe Bryant'ın Nike serisi geri dönüyor

Kobe Bryant'ın Nike serisi, uzun süreli ortaklığın 2021'de sona ermesinin ardından 24 Ağustos'taki Kobe Günü öncesinde yeniden piyasaya sürülmeye hazırlanıyor
Kobe Bryant'ın Nike serisi geri dönüyor

Efsanevi basketbolcu Kobe Bryant'ın Nike serisi, spor giyim devinin 24 Ağustos'tan önce yeniden piyasaya sürmeyi hedeflemesiyle bu yaz geri dönüyor. Los Angeles Lakers efsanesi, Ocak 2020'de 13 yaşındaki kızı Gianna ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybetti. Bryant, 2003 yılında ilk imzasını attığı başarılarla dolu NBA kariyeri boyunca Nike ile uzun süreli bir ortaklık kurdu, çok sayıda reklamda yer aldı ve birçok imzalı spor ayakkabı çıkardı.

Los Angeles şehir meclisi, 24 Ağustos tarihinin bundan böyle Kobe Bryant günü olarak anılmasına karar verdi. Buna göre her sene 24 Ağustos’ta Los Angeles şehrinde Kobe için etkinlikler düzenleniyor

Daily Mail'in haberine göre Nike CEO'su John Donahue yaptığı açıklamada, "08.24 tarihindeki Kobe Günü öncesinde Kobe markasını yeniden lanse etmek için sahneyi hazırladığımız heyecan verici bir yaz olacak" dedi ve hazırlıklarla ilgili ayrıntıları açıklamadı. Vanessa Bryant Nisan 2021'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada merhum eşinin Nike ile olan sözleşmesinin sona erdiğini ve yenilenmeyeceğini duyurmuştu.

Vanessa Instagram hikayesinde "Kobe'nin Nike sözleşmesi 4/13/21 tarihinde sona erdi. Kobe ve Nike tüm zamanların en güzel basketbol ayakkabılarından bazılarını yaptı, dünyanın dört bir yanındaki tüm spor dallarındaki hayranlar ve sporcular tarafından giyildi ve sevildi. Umudum her zaman Kobe'nin hayranlarının onun ürünlerini almasına ve giymesine izin vermek olacaktır. Bunun için savaşmaya devam edeceğim. Kobe'nin ürünleri saniyeler içinde tükeniyor. Bu her şeyi anlatıyor. Nike ile eşimin mirasını yansıtan ömür boyu sürecek bir ortaklık kurmayı umuyordum" ifadelerini kullanmıştı.