29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.02.2024 22:34 | Son Güncelleme: 28.02.2024 23:19

Konyaspor'u iki golle geçti: Beşiktaş kupada yarı finalde

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u 2-0 yenen Beşiktaş, yarı finale yükselerek MKE Ankaragücü'nün rakibi oldu.
Konyaspor'u iki golle geçti: Beşiktaş kupada yarı finalde

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde TÜMOSAN Konyaspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, yarı finalde MKE Ankaragücü'nün rakibi oldu. Tüpraş Stadı'nda Salih Uçan ve Cenk Tosun'un golleriyle rakibini saf dışı bırakan siyah-beyazlı ekip, kupada Eyüpspor ve Bitexen Antalyaspor'un ardından Konyaspor'u da eledi. 

Kupada şimdiye kadar oynadığı 3 maçta 8 gol atan Beşiktaş, kalesinde 1 gol gördü.

6 maçtır yenilmedi

Konyaspor mücadelesini galibiyetle noktalayan siyah-beyazlı ekip oynadığı son 6 maçta mağlubiyet yaşamadı. Geride kalan 6 müsabakada 5 galibiyeti bulunan siyah-beyazlı ekip 1 maçı da beraberlikle tamamladı. Ligde Trabzonspor, Konyaspor ve İstanbulspor'u yenen Beşiktaş, Kayserispor'la golsüz berabere kaldı. Beşiktaş kupada ise Antalyaspor'un ardından Konyaspor'u da yendi. Siyah-beyazlılar son dört resmi maçı gol yemeden tamamladı.

Salih Uçan golle döndü

5 resmi maç sonra 11 kişilik kadroda yer bulan Salih Uçan, bu sezonki 4. golünü TÜMOSAN Konyaspor karşısında Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirerek kaydetti. Bu sezon lig, kupa ve Avrupa'da toplam 3 gol atan Salih, kupadaki ilk golünü de Eyüpspor'a ağlarına göndermişti. Salih Uçan ikinci yarının başında ise yerini Cenk Tosun'a bıraktı.

Cenk Tosun 10'uncu golünü kaydetti

Siyah-beyazlıların 58. dakikada 2. golünü kaydeden Cenk Tosun bu sezonki 10'uncu gol sevincini yaşadı. Süper Lig'de çıktığı 24 karşılaşmada 5 gol atan siyah-beyazlı oyuncu, Avrupa'da 2 kez fileleri havalandırdı. Cenk Tosun, Türkiye Kupası'nda da Eyüpspor maçında 2 gol attı. Golcü oyuncu ligde oynanan Konyaspor maçında da rakibinin filelerini havalandırmıştı.

Derbi öncesi futbolculara moral

Beşiktaşlı taraftarlar bu sezon zaman zaman ciddi protestolarda bulunduğu siyah-beyazlı oyuncuları maç sonunda tribünlere çağırdı. Zaman zaman pazar günü Galatasaray'la oynanacak derbi maça yönelik tezahüratlar da yapan Beşiktaşlı taraftarlar, galibiyeti oyuncularıyla beraber kutlayarak derbi öncesi moral verdi.