21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.06.2023 14:08 | Son Güncelleme: 13.06.2023 15:38

Kylian Mbappe için favori Real Madrid, Chelsea ve Manchester United pusuda

Kylian Mbappe'nin PSG ile sözleşmesini uzatmayacağını söylemesi transfer piyasasını hareketlendirdi. Geçen sezon Fransız yıldıza imza attırmaya çok yaklaşan Real Madrid favori olsa da Chelsea ve Manchester United pusuda bekliyor
Kylian Mbappe için favori Real Madrid, Chelsea ve Manchester United pusuda

Fransız Milli oyuncu Mbappe, Paris Saint Germain (PSG) ile olan sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyonu kullanmak istemediğini duyurdu. 24 yaşındaki oyuncuya bedava bırakmak istemeyen Fransız devinin ise 180-200 milyon euro bandında bir bonservis bedeli belirlediği konuşulmaya başladı. Böyle bir miktarı karşılayacak çok faza kulüp olmasa da bahisler çoktan açıldı.

Real Madrid futbol piyasasını alt üst edecek olası transferin favorisi durumda. Geçen yıl Mbappe ile görüşen ve imza attırmaya çok yaklaşan İspanyol devinin, Suudi Arabistan'a giden Benzema'nın yerini vatandaşıyla doldurmasına kesin gözüyle bakılıyor. Buna rağmen Los Galacticos'un bu yıl rekor bir para ödemek yerine 2024'te bedava transferi de tercih etme ihtimali olduğu biliniyor. 

PSG, Mbappe'yi bir sezon daha takımda tutmak için  yeni sözleşme önermeye hazırlanıyor

Real Madrid-Mbappe aşkı uzun süredir konuşulsa da İspanyollar transferde rakipsiz değil. İngiliz kulüpleri şimdiden sırada bekliyor. The Times'a göre; Paris Saint Germain'in yıldız oyuncusu satılığa çıkarması durumunda Chelsea'nin sahibi Todd Boehly, Dünya Kupası'nı kazanan oyuncuyu Stamford Bridge'e çekmek için tüm imkanlarını seferber edecek.

Katarlı Şeyh Jassim bin Hamad Al Thani'nin de Manchester United'ın satın alması durumunda (Görüşmeler devam ediyor) transfere Mbappe ile başlayarak futbol piyasasına iddia bir giriş yapmayı planladığı konuşuluyor.

Haaland-Mbappe buluşur mu?

Geçtiğimiz yaz Mbappe ile ilgilenen ancak Erling Haaland ile anlaşan Manchester City ise bu transferi karşılayabilecek ender kulüpler arasında gösteriliyor. Buna rağmen İngiliz devinin Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'nu kazanmış olması ve Haaland'ın olağanüstü performansı bu ihtimali düşürüyor.