04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2023 23:58 | Son Güncelleme: 22.07.2023 11:23

Kylian Mbappe kadro dışı kaldı

Paris Saint-Germain (PSG) 10 yıl için 1 milyar euro'luk tarihi sözleşme teklifine cevap vermeyen Kylian Mbappe'i kadro dışı bıraktı
Kylian Mbappe kadro dışı kaldı

Geçtiğimiz günlerde kulübüyle yeni sözleşme imzalamayacağını söyleyen ve başta Real Madrid olmak üzere Avrupa devleriyle ismi anılan Fransız forvet Mbappe kadro dışı kaldı. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, İspanyol teknik direktör Luis Enrique tarafından belirlenen Japonya ve Güney Kore'deki turnuvalara katılacak 29 kişilik takım kafilesinde, Fransa temsilcisinin tarihindeki en golcü oyuncu rekorunu elinde tutan Mbappe yer almadı.

Fransa basınında yer alan haberlere göre, PSG yönetimi, kontratı gelecek sezon sona erecek olmasına rağmen sözleşme yenilemeyi reddeden 24 yaşındaki yıldızı göndermeyi ve transferden bonservis bedeli kazanmayı hedefliyor. Mbappe ise bir yıl daha Fransa temsilcisinde forma giyerek gelecek sezon Real Madrid'e bonservissiz gitmek istiyor. PSG'nin başkanı Nasır el-Halifi, daha önce yaptığı açıklamada, Fransız yıldızı bonservis bedeli ödenmeden yollamalarının "imkansız" olduğunu söylemişti. 

Kylian Mbappe kimdir?

Kylian Mbappé, 20 Aralık 1998 yılında Fransa’nın Bondy şehrinde doğdu. Kamerunlu babası bir futbol antrenörü, Cezayirli annesi ise eski bir hentbol oyuncusuydu. Spor dolu bir aileye doğan Kylian’ın kardeşleri de futbolla ilgileniyordu. Kylian’ın kendisi de küçük yaştan itibaren futbolla ilgileniyordu. Bulunduğu muhitten kurtulma isteği taşıyan Kylian, kurtuluşunun, her şeyden çok sevdiği futbolla olacağını biliyordu. Fransa Futbol Federasyonu tarafından tanınacak kadar ünlenen genç yıldız, gelecekte önemli bir isim olacağının sinyallerini o günden veriyordu.

Çocukluğundan itibaren büyük takımların dikkatini çeken Kylian Mbappé, Chelsea'nin genç takımıyla birlikte maça çıktı. Sonrasında ise yıldızının asıl parlayacağı takım olan Monaco'nun altyapısına katıldı.  Mbappé, bir diğer Fransız yıldız Thierry Henry’nin, elinde tuttuğu Monaco rekorlarını egale etti. Monaco formasıyla maça çıkan en genç oyuncu ve gol atan en genç oyuncu olarak tarihe geçti. 2016 yılında, Monaco ile 3 yıllık sözleşmeye imza attı ve ilk profesyonel sözleşmesini elde etmiş oldu.

Monaco’da oynadığı yıllarda hem ülkenin hem Avrupa’nın büyük kulüpleri tarafından takibe alınan Mbappé, 2017 senesinde takımıyla birlikte Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi. Aynı sezon, Fransa Ligue 1’de de şampiyonluğa ulaştı.

Ağustos 2017’de Fransa’nın en büyük kulüplerinden Paris Saint-Germain’e kiralanan Mbappé, ilk sezonda ismini tüm dünyaya duyurmayı başardı.

24 yaşındaki Mbappé, 180 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Monaco'dan transfer olduğu 2017 yılından bu yana PSG forması giyiyor. PSG için tüm müsabakalarda toplam 260 maça çıktı, 212 gol attı ve 98 asist yaptı.