21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.06.2024 14:00 | Son Güncelleme: 21.06.2024 14:14

Kylian Mbappe'nin özel maskesine Fransa bayrağı engeli

Avusturya maçında burnu kırılan Kylian Mbappe'nin antrenmanda kullandığı Fransa'nın ulusal bayrağını içeren üç renkli maske UEFA engeline takılabilir. Fransız oyuncu yönetmelik gereği maçlara tek renk maske ile çıkmak zorunda
Kylian Mbappe'nin özel maskesine Fransa bayrağı engeli

Fransa'nın 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya ile oynadığı maçta burnu kırılan Kylian Mbappe antrenmanlara başladı. Polonya maçına yetiştirilmesi hedeflenen golcü oyuncunun bu akşam oynanacak Hollanda maçına çıkma ihtimali de oldukça yükseldi. Ancak Independent 25 yaşındaki oyuncunun şuanda kullandığı Fransa'nın ulusal bayrağını içeren üç renkli maskeyi maçta kullanması mümkün olmadığını yazdı.

UEFA kuralları özel bir muafiyet alınmadığı sürece, maçlarda oyuncular için yalnızca tek renkli maskelere izin veriyor. UEFA yönetmeliklerinin bir bölümünde "Oyun alanında giyilen tıbbi ekipman tek renk olmalı ve üzerinde takım ve üretici kimliği bulunmamalıdır" ifadesi yer alıyor.

Fransız basınındaki haberlere göreyse Mbappe'ye takması için bazıları sade ve UEFA'nın düzenlemelerine uygun olan bir dizi başka maske sunuldu. RMC Sport, Fransa'nın Hollanda maçından önce UEFA ile yapacağı teknik toplantıda konunun masaya yatırılacağını duyurdu.