28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 31.07.2022 14:30 | Son Güncelleme: 31.07.2022 15:13

Manş'ı geçen en genç Türk olan Aysu Türkoğlu'ndan teşekkür mesajı

Tüm Türkiye'nin konuştuğu Aysu Türkoğlu, Instagram hesabından paylaştığı mesajda ona destek olan herkese teşekkür etti
Manş'ı geçen en genç Türk olan Aysu Türkoğlu'ndan teşekkür mesajı

16,5 saatte 60 km kulaç atan ve Manş'ı geçen en genç Türk olarak adını tarihe yazdıran Aysu Türkoğlu, Instagram hesabından kendisine destek olan herkes için bir teşekkür mesajı paylaştı. Aysu, yarın sabah babası Mustafa Türkoğlu ve antrenörü Bengisu Avcı ile birlikte Türkiye'ye gelmek için de yola çıkacaklarını belirtti. Aysu mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Babam ve antrenörümle birlikte Dover’dan yarın sabah erkenden ayrılıp bir an önce ülkemize gelmeyi istiyoruz. Buradan ayrılmadan önce bir kez daha herkese tek tek teşekkür etmek istedim.

En başta aileme, yüzme eğitimime başladığım 7 yaşımdan beri bana sonsuz destek olan annem Yurdagül Türkoğlu, babam Mustafa Türkoğlu ve bana yüzme sevgisini ilk aşılayan ablam Aynur Türkoğlu’na çok teşekkür ederim. Beni yetiştiren, üzerimde emeği olan tüm öğretmenlerim ve büyüklerime çok teşekkür ederim. 

Manş’a gelmem için bana destek olan sponsorum Türkmen Holding’in kurucusu Atila Türkmen’e; her zaman yanımda olduklarını hissettiğim hemşehrim tüm Bodrumlulara ve Bodrum Belediyesi’ne çok teşekkür ederim.

4 yıldır beni özveriyle Manş geçişine hazırlayan antrenörüm ve aslında bir diğer ablam olan Bengisu Avcı Erdoğan’a özellikle çok çok teşekkür ederim.

Benim için destek mesajları yayınlayan, bizzat beni arama inceliğini gösteren tüm Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütlerine, Sayın Parti Liderlerine, Milletvekillerine ve Belediye Başkanlarına çok teşekkür ediyor, her birine tek tek saygılarımı sunuyorum. 

Dover’a geliş sürecimde vize protokolüyle ilgili yaşadığım sorunu aşmamda bana süratle yardım eden ve başından beri bana destek mesajları gönderen Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Sayın Ömer Çelik’e, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın’a ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Sayın Hasan Doğan’a da ayrıca teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Dileğim bütün sporcu arkadaşlarımın aynı desteği bulmasıdır.

Manş geçişine başladığım andan itibaren beni takip eden ve hatta dün sosyal medya hesabından “Aysu’ya Truva sonatını hediye edeceğim” açıklamasında bulunan çok saygı duyduğum sanatçı Fazıl Say’a çok çok teşekkür ederim. Bu desteğiniz benim için ifade edilemez.

Tekrar herkese en içten teşekkür ve saygılarımla…"

 Video: Aysu en sevdiği marşla hedefine ilerledi