24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Giriş: 30.07.2022 15:55 | Son Güncelleme: 01.08.2022 01:29

İlk kulaçtan son kulaca Aysu Türkoğlu'nun başarı hikayesi

Aysu bu sabah Manş'ı geçen en genç Türk olarak adını tarihe yazdırdı. Dile kolay 16,5 saatte 60 km kulaç attı. 988 dakika boyunca atılan o kulaçların ardında ise hayallerin, inancın ve çalışmanın olduğu müthiş bir hikaye var. Oksijen farkıyla bu başarının hiçbir yerde olmayan ayrıntılarını derledik
İlk kulaçtan son kulaca Aysu Türkoğlu'nun başarı hikayesi - Resim: 1

21 yaşındaki Bodrumlu Aysu Türkoğlu, yüzme eğitimi almaya bundan 14 yıl önce Bodrum Spor Kulübü'nde başladı. Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü olma hayalini ve hedefini ise 4 yıl önce kurdu. Ancak pandemi ve vize problemleri ona sabretmeyi öğretti. Gazete Oksijen'in Manş’a bir denizyıldızı atıyoruz: Bodrumlu Aysu Manş'ın soğuk sularına hazır manşeti ile ortak olduğu hayaller güzel haberle filizlendi.

İlk kulaçtan son kulaca Aysu Türkoğlu'nun başarı hikayesi - Resim: 2

Aysu 10 gün önce resmi sponsoru ATM Yatçılık’ın desteğiyle rekor denemesi için İngiltere'ye gitti. 3 yıl boyunca öğrendiği gerçek bir kez daha karşısına çıktı. Başarı için sabır gerekliydi. Dover şehrinden Manş'ın soğuk sularına atlayıp Fransa kıyılarına doğru yaklaşık 40 km yüzme denemesi kaptanın medcezir daha uygun olacağı için sabah saatlerinde demir almaya karar vermesiyle ertelendi. 

Fotoğraf: AA

İlk kulaçtan son kulaca Aysu Türkoğlu'nun başarı hikayesi - Resim: 3

Erteleme kararının öncesi antrenörü Bengisu Avcı hislerini Instagram'dan paylaştı: Bir hayalimiz vardı. Beklediğimiz o gün sonunda geldi. Bir değişiklik olmaz ise, bugün gece yarısı Dover’dan suya atlayıp, yaklaşık 40km : İngiltere’den - Fransa’ya kadar yüzecek Aysu. Biz de babası Mustafa Türkoğlu  ile teknede olacağız.

İlk kulaçtan son kulaca Aysu Türkoğlu'nun başarı hikayesi - Resim: 4

Aysu ise deneme ve erteleme kararı öncesi duygularını sadece gazeteoksijen.com'a anlattı: 'Kalbimin ne kadar hızlı attığını anlatamam. Heyecandan uyuyamıyorum

Aysu, Manş'a girmesine saatler kala duygularını anlattı -Haber Detay- Tıkla Oku

Fotoğraf: AA