08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.11.2022 14:16 | Son Güncelleme: 02.11.2022 14:20

Manuel Neuer cilt kanserine yakalandığını itiraf etti

Bundesliga devi Bayern Münih'in tecrübeli kalecisi Manuel Neuer bir süredir cilt kanseri tedavisi gördüğünü açıkladı
Manuel Neuer cilt kanserine yakalandığını itiraf etti

Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı'nın yıldız kalecisi Manuel Neuer, cilt kanseri ile mücadele ettiğini açıklandı. Neuer "Cilt kanserinden dolayı yüzümden üç kez ameliyat olmak zorunda kaldım" dedi.

"Güneşten korunmam gerekiyor"

Bild gazetesine konuşan başarılı file bekçisi "Güneşten korunmam gerekiyor. Buna taviz vermemem gerektiği söylendi. Ama sürekli antrenman yapıyorum ve boş zamanımı doğada geçirmeyi seviyorum" diye konuştu.

"Dünya Kupası belirsiz"

Aralık ayında Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Barcelona karşılaşmasına yüzünde maskeyle çıkan Neuer hakkındaki hastalık söylentileri o dönemde de çıkmış ancak bu konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmemişti. Alman Milli Takımı'nın deneyimli kalecisi Manuel Neuer'in Katar'daki Dünya Kupası'nda oynayıp oynamayacağı konusu ise belirsizliğini sürdürüyor. Ancak bunu nedeni mücadele ettiği kanser hastalığı değil omuzundan yaşadığı sakatlık.

Haller de kansere yakalandı

Neuer bu yıl Almanya Bundesliga'da kansere yakalanan ikinci oyuncu oldu. Borussia Dortmund’u 6 Temmuz'da imza atan Sebastien Haller de 12 gün sonra yaşadığı acı nedeniyle girdiği kontrolden testis kanseri olduğunu öğrenerek çıktı. 28 yaşındaki Fildişili forvetin tedavi süreci devam ediyor.