28 Haziran 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.06.2024 15:08 | Son Güncelleme: 22.06.2024 15:22

Marca: Arda Güler, Cristiano Ronaldo'ya meydan okuyor

EURO 2024 grup maçları, rekabetin üst seviyede olduğu karşılaşmalar ile devam ederken gözler Türkiye-Portekiz karşılaşmasına çevrildi. Arda Güler ve Cristiano Ronaldo'yu manşetine taşıyan İspanyol gazetesi Marca, "Güler, Cristiano'ya meydan okuyor" başlığını attı
Marca: Arda Güler, Cristiano Ronaldo'ya meydan okuyor

Rekabetin üst seviyede olduğu karşılaşmalara sahne olan EURO 2024'de, gözler bugün TSİ 19.00'da F grubunda karşı karşıya gelecek Türkiye-Portekiz karşılaşmasına çevrildi. Futbol severlerin yeni gözdesi Arda Güler, Portekiz ve dünya futbolunun en önemli isimlerinden Cristiano Ronaldo ile İspanya'nın önde gelen gazetelerinden Marca'nın manşetinde yer aldı.

Real Madrid'in Fenerbahçe'den transfer ettiği Arda Güler ile röportaj yapan Marca gazetesi, 5 kez ballon d'or ödülüne layık görülen Cristiano Ronaldo ile Güler'in karşı kaşıya geleceğini "Güler, Cristiano'ya meydan okuyor" başlığıyla servis etti.

Marca İki takımın grup liderliği için Dortmund'da sahaya çıkacağı maçta jenerasyonlar arası bir düello yaşanacağını yazdı

Arda Güler (19 yaş 114 gün), Gürcistan'a attığı harika golle Cristiano Ronaldo'yu (2004; 19 yaş 128 gün) geride bırakarak Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu.

 "Bana güvenen tüm insanları mutlu etmek istiyorum"

Gazete Arda Güler ile yaptığı röportajda, "Genç Türk, Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında hayal kırıklığına uğratmadı" dedi.  "Türkiye, tıpkı Real Madrid gibi, ellerinde ne olduğunu biliyor. Oyuncuyu çevreleyen her şeyle ilgileniyorlar. Medyanın sorularıyla yüzleşmek için hala çok genç olduğuna inanıyorlar" diyen Marca gazetesi kamp ziyaretindeki gözlemlerini şöyle aktardı: 

"Arda'nın farkı belli oluyor"

Antrenman sahasına adımınızı atar atmaz Arda Güler'in neyi temsil ettiğini ve takım arkadaşlarının ona nasıl davrandığını fark ediyorsunuz. Alman kasabasındaki futbol okulunda sahada en son görülenlerden biriydi. Sakin görünüyordu, sakin bir tempoyla ve takım arkadaşlarından birinin yanında, onun talimatlarını dinliyordu.

Carlo Ancelotti'den telefon

Marca, Arda Güler'in "Bu şekilde devam etmek ve bana güvenen tüm insanları mutlu etmek istiyorum. Daha fazlasını isteyemem. Aldığım mesajlar benim için çok önemliydi. Madrid çok özel bir yer" sözleriyle kısa bir açıklama yaptığını belirtti. Arda Güler ayrıca, hocası Carlo Ancelotti'nin kendisine maçtan önce başarı dilediğini "Carlo maçtan önce bana bir mesaj gönderdi ve başarı diledi" sözleriyle ifade etti.