08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.07.2024 19:00 | Son Güncelleme: 16.07.2024 20:05

Mbappe Real Madrid'e imza attı, 80 bin bilet dakikalar içinde tükendi

Real Madrid'in yeni transferi, Dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşayan Kylian Mbappe, Santiago Bernabeu'da on binlerce taraftar önüne çıktı
Mbappe Real Madrid'e imza attı, 80 bin bilet dakikalar içinde tükendi

Real Madrid'in PSG'den kadrosuna kattığı Kylian Mbappe için imza töreni düzenlendi. EURO 2024'te Fransa Millî Takımı'nda mücadele eden Mbappe, turnuvanın ardından Madrid'e geldi. Yıldız futbolcu, imza töreninden önce sağlık kontrolünden geçti. Fransız yıldız, Başkan Florentino Perez ile bir araya gelerek Santiago Bernabeu Stadı'nda resmi sözleşme imzaladı. İmza töreni için 80 bin bilet satıldı.

9 numara

Mbappe'nin eflatun beyazlı takımda 9 numarayı giyeceğinin açıklanmasının ardından forma satışları da hız kazandı. Real Madrid taraftarları formalarının arkasına 9 numara Mbappe yazdırmaya başladı. Satışa çıkarılan formalar da yok satıyor.

Monaco'dan ayrılarak 2017 yazında gittiği PSG'de 256 golle kulüp tarihinin en skorer futbolcusu olan Mbappe, 77 kez giydiği Fransa Milli Takımı formasıyla 2018'de dünya şampiyonluğu, 2022'de ise dünya ikinciliği yaşadı.

Mbappe'nin forması 170 euro

Real Madrid'i yakından takip eden taraftarlar Kylian Mbappe formalarına yoğun ilgi gösteriyor. Mbappe'nin 9 numaralı formaları 170 euro'dan satılıyor. Taraftarlar için ayrıca üretilen formalar ise 120 euro'dan satışa sunuluyor.

Real Madrid 50 milyon euro imza parası ödeyecek

MARCA'nın haberine göre Real Madrid, 5 yıl sözleşme imzalayacak olan Kylian Mbappe'ye 50 milyon euro imza parası ödeyecek. Yıldız futbolcunun yıllık maaşının ise 15-20 milyon euro arasında olması tahmin ediliyor.

'Bir rüya gerçek oldu'

Kylian Mbappe, transferinin duyurulmasının ardından sosyal medya hesaplarından şu açıklamayı yapmıştı:

Bir rüya gerçek oldu. Hayalimdeki kulübe katıldığım için çok mutlu ve gururluyum. Şu anda ne kadar heyecanlı olduğumu kimse anlayamaz. Sizi görmek için sabırsızlanıyorum Madridistalar! İnanılmaz desteğiniz için teşekkürler. Hala Madrid!

Kylian Mbappe kimdir?

Kylian Mbappé Lottin, 20 Aralık 1998'de Paris'in 19. bölgesinde doğdu ve Seine-Saint-Denis bölgesindeki Bondy'de büyüdü. Kulüp kariyerine Monaco'da başlayan Mbappé, burada 2016-17 sezonunda Ligue 1 şampiyonluğunu kazandı. 2017'de Paris Saint-Germain'e transfer olan futbolcu, takım ile beş Ligue 1 şampiyonluğu ve üç Coupe de France zaferi elde etti. Mbappé, kulüplerde elde ettiği başarıların yanı sıra Fransa milli takımıyla da önemli başarılara imza attı. Takımıyla 2018'de Dünya Kupası'nı kazanan futbolcu, aynı zamanda 2020-21 sezonunda UEFA Uluslar Ligi'nde de şampiyonluğa uzandı. Şu an ise La Liga takımlarından Real Madrid ve Fransa millî futbol takımında sol kanat ve santrafor pozisyonunda forma giymektedir.