27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2024 17:14 | Son Güncelleme: 15.05.2024 13:30

Milli okçu Mete Gazoz Avrupa şampiyonu

Milli okçu Mete Gazoz, Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası klasik yay erkekler finalinde Sloven rakibi Den Habjan Malavasic'i 6-0 yenerek kariyerinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu
Milli okçu Mete Gazoz Avrupa şampiyonu

Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nın klasik yay erkekler finalinde Mete Gazoz, Slovenya'dan Den Habjan Malavasic'i yenerek altın madalya kazandı. Almanya'nın Essen kentinde düzenlenen şampiyonada Mete Gazoz, finalde Sloven rakibiyle karşılaştı.

Rakibi karşısında çok üstün bir maç çıkaran Mete, Den Habjan Malavasic'i 6-0 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

İlk Avrupa şampiyonluğu

Mete Gazoz, ilk kez Avrupa şampiyonluğu elde etti. 2020'de olimpiyat, 2023'te de dünya şampiyonluğuna ulaşan milli sporcu, kariyerinde ilk kez Avrupa şampiyonu olmayı başardı.

"Koleksiyonumdaki tek eksik parça da tamamlandı"

Mete Gazoz, sosyal medya hesabın yaptığı paylaşımda "Koleksiyonumdaki tek eksik parça da bugün kazandığım altın madalyayla tamamlandı. Daha da önemlisi, okçuluk tarihinde Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu unvanını aynı anda elinde bulunduran bir sporcu yoktu. Bu gurur hepimizin. Paris’e bu 3 unvanla gidiyoruz. Çok gururlu ve mutluyum. Bu altın madalya tüm ülkemize armağan olsun. Şimdi sırada en büyük hedef, Olimpiyat Oyunları var. Olimpiyatlar’da bu coşkunun daha büyüğünü yine hep birlikte yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA