16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.12.2023 13:08 | Son Güncelleme: 20.12.2023 13:18

MKE Ankaragücü, Halil Umut Meler ve Emre Belözoğlu arasındaki görüntüleri paylaştı

Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan Halil Umut Meler, Emre Belezoğlu'nun yaşananları provoke ettiğini söyledi. 43 yaşındaki teknik direktör suçlamaları reddetti. Bunun üzerine MKE Ankaragücü maçtan sonra Halil Umut Meler ve Emre Belözoğlu'nun koridorda konuştuğu görüntüleri paylaştı

MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor'un karşılaştığı maçtan sonra eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın fiziksel saldırısına uğrayan hakem Halil Umut MelerBaşkent ekibinin teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun yaşananları provoke ettiğini ve kendisinden özür dilemediğini söyledi. Emre Belözoğlu Meler'e "Kendisinden üç kez özür diledim, yardımcı hakemiyle de konuştum" diyerek cevap verdi. İki özel medya kuruluşuna verilen iki ayrı röportaj sonrası MKE Ankaragücü'nden üst üste açıklamalar geldi.

"Belözoğlu olayların içerisine çekilmeye çalışılıyor"


MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, teknik direktörleri Emre Belözoğlu'nun Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçın ardından yaşanan olayların içerisine çekilmeye çalışıldığını söyledi. Aytekin, yaptığı yazılı açıklamada, Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda yaşanan olayların adli yargı ve Türkiye Futbol Federasyonunun kurulları tarafından incelendiğini hatırlatarak, "Sorumlular ile ilgili gerekli sevkler yapılmış olup, PFDK tarafından karar verilmiştir. PFDK kararları için kulübümüz tarafından Tahkim Kuruluna itiraz hakkı kullanılacaktır. MKE Ankaragücü Kulübü olarak yaşanan olaylara ilişkin teknik direktörümüz Emre Belözoğlu'nun ısrarla olayların içerisine çekilmeye çalışılmasını üzülerek takip etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Aytekin "Hakem ve temsilci raporlarında olayların içerisinde ismi yer almayan teknik direktörümüz Emre Belözoğlu, hakem Halil Umut Meler'den saha içinde ve koridorlarda defalarca özür dileyerek üzüntüsünü bildirmiştir. Hocamızın yapıcı tavrına karşı, yıllar önce verilen bir röportaj üzerinden algı yaratmaya çalışan herkesi, kaos ortamındaki Türk futbolu adına sağduyuya davet ediyorum. Dönem mağduriyetler üzerinden hesap görme dönemi değil, birlik içerisinde Türk futbolunu kriz ortamından çıkarma dönemidir" ifadelerini kullandı.

MKE Ankaragücü, koridor görüntülerini paylaştı

MKE Ankaragücü, ligin 15'inci haftasındaki Rizespor maçından sonra yaşanan olayların ardından koridor görüntülerini paylaştı. Başkent ekibinin paylaştığı görüntülerde Belözoğlu'nun Meler'in yanına gelerek bir süre konuştukları görülüyor,

Ne olmuştu? 

Süper Lig'in 15'inci haftasında MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor'u sahasında konuk etti. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Faruk Koca, mücadelenin hakemi Halil Umut Meler'e saldırarak yumruk attı. Yaşanan olayın ardından Halil Umut Meler, hastaneye kaldırılarak tedavi edildi. Faruk Koca ve beraberindeki 2 kişi ise tutuklandı. Faruk Koca bunun ardından kulüp başkanlığından istifa ederken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Koca'ya 5 yıl hak mahrumiyeti cezası verdi. Koca'nın, cezanın 3 yılı aşması nedeniyle Futbol Disiplin Talimalatı'nın 52/2'nci maddesi uyarınca sürekli hak mahrumiyeti ile cezalandırıldı.

Bu gelişmelerin ardından hakem Halil Umut Meler, "Emre Belözoğlu planladı, provoke etti. Bana o eylemi yapan kişi, yumruk atan kişi benden ve ailemden yazılı olarak özür dilemesine rağmen Emre Belözoğlu özür dilemedi" şeklinde açıklama yaptı. MKE Ankaragücü Kulübü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Maçın ardından, olaylardan çok üzgün olduğumu Halil Umut Meler'e belirttim ve birçok kez özür diledim. Bu maç da dahil olmak üzere Halil Umut Meler'i hiçbir zaman provoke etmedim" diye yanıt verdi.