11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.12.2023 22:16 | Son Güncelleme: 29.12.2023 23:09

Ortak açıklamaya 'aksaklık' ve Suudi Arabistan'a teşekkür tepkisi

Süper Kupa finalinin iptaline ilişkin ortak açıklamada, yaşananların aksaklık diye nitelendirilmesi ve Suudi Arabistan'a teşekkür edilmesi tepki çekti. Türkiye'ye dönüş hazırlıkları yapan iki takımın uçuş izni konusunda sorun yaşamamak için böyle bir açıklamanın tercih edildiği yorumları yapıldı

Suudi Arabistan'ın Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalinde 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtlerine izin vermemesi nedeniyle takımlar maça çıkmama kararı aldı ve mücadele iptal edildi.

İptale ilişkin TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray tarafından ortak bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz" denildi. 

Açıklamada, gün boyunca yaşanan krizin 'bazı aksaklıklar' olarak nitelendirilmesi, pankart ve Atatürk tişörtlerine izin vermeyen Suudi Arabistanlı yetkililere teşekkür edilmesi sosyal medyada tepkiye yol açtı. 

Paylaşılan mesajlarda, Türkiye'ye dönüş hazırlıkları yapan iki takımın uçuş izni konusunda sorun yaşamamak için böyle bir açıklamanın tercih edildiği yorumları yapıldı. Galatasaray muhabiri Süleyman Rodop Galatasaray kafilesinin uçuş saati için son izni beklediğini iddia etmişti.