20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.09.2023 10:32 | Son Güncelleme: 14.09.2023 12:35

Örümcek Adam Tom Holland'dan Harry Maguire'a destek

İskoçya ile oynanan özel maçta kendi kalesine gol atan Harry Maguire, İngiltere'yi ikiye böldü. Canlandırdığı Örümcek Adam (Spider Man) karakteriyle tanınan Tom Holland tartışmalara 30 yaşındaki stopere destek vererek katıldı
Örümcek Adam Tom Holland'dan Harry Maguire'a destek

2019'da 87 milyon euro karşılığında Leicester City'den Manchester United'a transfer olan Harry Maguire o günden beri performansı ve kendi kalesine attığı gollerle gündem olmaya devam ediyor. 30 yaşındaki stoper önceki gün İskoçya ile oynanan özel maçın ikinci yarısında oyuna girdi. Rakip taraftarın dalga geçtiği futbolcu 67. dakikada topu uzaklaştırmak isterken kendi kalesine attığı gol İngiltere'yi ikiye böldü. Örümcek Adam'ın (Spider Man) yıldızı Tom Holland, savunma oyuncusuna yönelik eleştirilerin artmasının ardından Harry Maguire'a destek verdi.

Yıldız futbolcuya hayranlık duyduğunu söyleyen Holland "Profesyonel bir sporcu olmanın inanılmaz zor olduğunu düşünüyorum. Sahaya her adım attığınızda baskı altındasınız. İnsanlar ne derse desin onun sahaya çıkmasını takdir ediyorum. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor, en iyi oyununu oynuyor" dedi.

"Futbolda bunlar var"

Football Daily'e konuşan 27 yaşındaki İngiliz aktör "Maguire o anda topun ceza alanına gelmesini bekleyecekti? Olması gerektiği gibi topu uzaklaştırmak için hamle yaptı ama top ağlara gitti. Futbolda bunlar var" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu? 

Kara bulutların bir türlü peşini bırakmadığı Maguire İngiltere’nin İskoçya’yı 3-1 mağlup ettiği hazırlık maçında oyuna girdikten 22 dakika sonra kendi kalesine attığı golle İngilizleri adeta çileden çıkardı. Ada basını Maguire’i tercih ettiği için teknik direktör Gareth Southgate’e ağır eleştirilerde bulundu. Maçın ardından tepkilerin yükselmesi Southgate’i de isyan ettirdi. Oyuncusuna sahip çıkan İngiliz hoca, “Uzun bir süredir Maguire’a saçma sapan muamele yapılıyor. Hayatım boyunca bir oyuncuya bu kadar saldırıldığını görmedim. Bu bir şaka olmalı” ifadelerini kullandı. Yaz transfer döneminde adı uzun bir süre West Ham ile anılan 30 yaşındaki oyuncu düşük form durumu nedeniyle Manchester United’da bu sezon sadece Arsenal’a karşı 23 dakika forma giydi.