18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 23.07.2024 14:50 | Son Güncelleme: 23.07.2024 14:51

Paris'te olimpiyat hazırlıkları: 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi

Tarihteki 33. olimpiyatlara ev sahipliği yapacak Fransa'nın başkenti Paris'te hazırlıklar son aşamasına geldi. 60 binin üzerinde güvenlik ekibinin görev yapacağı olimpiyat oyunları öncesinde yaklaşık 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi
Kaynak: AA
Paris'te olimpiyat hazırlıkları: 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi - Resim: 3

Müsabaka noktaları ziyarete kapatıldı

Çeşitli branşlarda şehrin tarihi ve simge noktalarında yapılacak müsabakalar için yarışma alanları hazırlandı. En çok ilgi gören noktalardan Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Versay Sarayı gibi müsabakaların yapılacağı noktalar ziyarete kapatıldı. Bugünlerde turist olarak Paris'e gelen kişiler, şehrin önemli yapılarını gezme şansı bulamadı.

Paris'te olimpiyat hazırlıkları: 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi - Resim: 5

Oyunlara ilişkin Paris'te güvenlik önlemleri de ön planda. Fransa'nın Spor Büyükelçisi Samuel Ducroquet, "Olimpiyat Oyunları boyunca 24 bin özel kuvvet, günde 35 bin polis, 18 bin asker belli noktalarda görev yapacak. Havadan güvenlik kontrolleri de yapılacak. En üst düzey koruma sağlanacak. Cumhurbaşkanı Macron'un da söylediği gibi, 'Oyunlar boyunca Paris dünyanın en güvenli yeri olacak'. Hatta açılış töreninde, polis sayısı 45 bini bulacak" açıklamasını yapmıştı.

Paris'te olimpiyat hazırlıkları: 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi - Resim: 6

Yaklaşık 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi. Polis ekipleri, Zafer Takı çevresinde de görev alıyor.