18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 23.07.2024 14:50 | Son Güncelleme: 23.07.2024 14:51

Paris'te olimpiyat hazırlıkları: 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi

Tarihteki 33. olimpiyatlara ev sahipliği yapacak Fransa'nın başkenti Paris'te hazırlıklar son aşamasına geldi. 60 binin üzerinde güvenlik ekibinin görev yapacağı olimpiyat oyunları öncesinde yaklaşık 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi
Kaynak: AA
Paris'te olimpiyat hazırlıkları: 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi - Resim: 6

Yaklaşık 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi. Polis ekipleri, Zafer Takı çevresinde de görev alıyor.

Paris'te olimpiyat hazırlıkları: 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi - Resim: 7

Sen Nehri açılış seremonisine hazırlanıyor

Açılış seremonisinin yanı sıra maraton yüzme, triatlon ve paratriatlon müsabakalarının gerçekleştirileceği Sen Nehri boyunca da hazırlıklar tamamlanıyor.

Paris'te olimpiyat hazırlıkları: 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi - Resim: 8

Nehir boyunca açılış töreninin izlenebilmesi için Tolbiac Köprüsü'nün altından itibaren Eyfel Kulesi'nin olduğu noktaya, Diena Köprüsü'ne kadar 6,2 kilometrelik mesafede farklı noktalarda tribünler kuruldu.

Paris'te olimpiyat hazırlıkları: 1 milyon kişi güvenlik kontrolünden geçirildi - Resim: 9

Olimpiyatlar öncesi Sen Nehri, kirlilik nedeniyle tartışmaların gündeminde yer almıştı. 1923 yılında resmi olarak yüzmenin yasaklandığı, 2021 yılından itibaren temizleme çalışmalarının yapıldığı Sen Nehri'nin olimpiyatlar için yüzmeye elverişli olmadığına ilişkin iddialara karşı Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, nehrin temiz ve müsabakalara hazır olduğunu kanıtlamak için verdikleri sözü tutarak olimpiyatlara günler kala nehirde yüzmüştü.