26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.05.2023 15:28 | Son Güncelleme: 27.05.2023 15:59

Premier Lig'de yılın oyuncusu Haaland

Manchester City forması giyen Erling Haaland, Premier Lig'de sezonun en iyi oyuncu seçildi. Norveçli genç yıldız aynı zamanda sezonun en iyi genç oyuncusu seçilerek, İngiltere birinci ligine bunu başaran ilk oyuncu olarak adını altın harflerle yazdırdı
Premier Lig'de yılın oyuncusu Haaland

Manchester City'nin geçen sezon kadrosuna kattığı Erling Haaland, performansıyla büyük beğeni toplarken, ödülleri de bir bir aldı. Geçtiğimiz günlerde İngiltere Spor Yazarları Derneği tarafından sezonun oyuncusu seçilen Haaland, bu kez de Premier Lig tarafından sezonun hem en iyi oyuncu hem de en iyi genç oyuncusu seçilerek lig tarihinde bir ilke imza attı.

22 yaşındaki golcü, bu sezon Premier Lig'de çıktığı 35 maçta 36 gol attı ve 8 asist yaptı. Genç futbolcu, bu performansıyla 38 maçlı bir Premier Lig sezonunda en çok gol atan isim oldu.

'Gurur duyuyorum'

Lig'de yılın en iyi ve en iyi genç oyuncusu seçilmesi hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren Haaland, "Aynı sezonda iki ödülü birden kazanan ilk oyuncu olduğum için gurur duyuyorum. Bana oy veren herkese teşekkür ederim. Takım arkadaşlarım, menajerim, sahada performans göstermeme yardımcı olan kulüp çalışanları olmasaydı, bu ödüller mümkün olmazdı" ifadelerini kullandı.

Haaland yılı

Erling Haaland, toplamda bu sezon 51 maçta 52 kez gol sevinci yaşadı. Genç yıldız, Manchester City'deki ilk yılında yakaladığı başarılarla da dikkat çekiyor. Haaland, takımıyla birlikte lig şampiyonluğu olmasının yanı sıra FA CUP ve Şampiyonlar Ligi'nde de finale yükseldi. Norveçli golcü bireysel olarak ise; ligde gol kralı oldu ve 12 golle Devler Ligi'nde de krallığını garantiledi.

Kaynak: AA