26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.10.2022 23:27 | Son Güncelleme: 24.10.2022 23:57

PSG'den Mbappe'nin sözleşmesine ilişkin iddialara yanıt

Basında çıkan yıldız futbolcu Kylian Mbappe'nin 3 yıl için toplamda 630 milyon euro kazanacağı iddialarına Fransız kulüpten yalanlama geldi. PSG futbolcunun maaşı için 'yalandan ibarettir' açıklamasını yaparak yasal işlem başlatılacağını duyurdu
PSG'den Mbappe'nin sözleşmesine ilişkin iddialara yanıt

Ünlü futbolcu Kylian Mbappe Real Madrid'e transfer olmak üzereyken Fransız devi Paris Saint Germain ile 3 yıllık yeni sözleşmeye imza attı. Fransız basını detayları net olarak açıklanmayan Mbpappe'nin sözleşmesine ilişkin bazı iddialarda bulundu. 

630 milyon euro iddiası

Fransız La Parisien 3 yılın sonunda futbolcunun 630 milyon euro kazanacağını iddia etti. Ayrıca haberde, Mbappe'nin her yıl 72 milyon Euro maaş kazanacağı, ek olarak toplamda 180 milyon Euro imza parası alacağı ve takımda kaldığı ilk yıl için 70 milyon Euro, ikinci yıl için 80 milyon Euro ve üçüncü yıl için 90 milyon Euro sadakat bonusu kazanacağı öne sürüldü.

"Yalandan ibarettir"

İddialar üzene PSG'den açıklama gecikmedi. Kulüpten yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Kylian Mbappe'nin kazandığı ücrete dair yapılan haberlerin tüm detayları yalandan ibarettir" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Paris ekibinin çıkan haberler için yasal süreçlere başlayacağı belirtildi.