29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.12.2023 19:49 | Son Güncelleme: 12.12.2023 21:30

Puma, İsrail Milli Takımı ile sponsorluk anlaşmasını sonlandırıyor

İsrail Milli Takımı ile Puma arasındaki sponsorluk anlaşması sona eriyor. Alman spor giyim firmasından yapılan açıklamada bir yıl önce alınan kararın boykot çağrılarıyla ilgisinin olmadığı belirtildi
Puma, İsrail Milli Takımı ile sponsorluk anlaşmasını sonlandırıyor

Spor malzemeleri üreticisi Puma, İsrail Milli Takımı ile sponsorluk anlaşmasını yenilememe kararı aldı. Firmadan yapılan açıklamada, kararın bir yıl önce alındığı ve boykot çağrılarıyla ilgisinin olmadığı savunuldu.

Puma ile İsrail Futbol Federasyonu (IFA) arasındaki anlaşma, yasa dışı yerleşim yerlerindeki kulüplerin de IFA'ya bağlı olması nedeniyle boykot çağrılarına yol açmıştı. Söz konusu sponsorlukla Puma, Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerini de desteklemekle suçlanıyordu. Puma ise kulüp takımlarına değil yalnızca milli takıma sponsor olduğunu savunarak iddiaları reddetmişti.  Hamas'ın 7 Ekim saldırılarının ardından İsrail ordusu tarafından Gazze'ye başlatılan saldırılar boykot seslerini yeniden yükseltmiş, Puma'nın Batı ülkelerindeki bazı mağazaları da protestoların hedefi olmuştu.