05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.10.2023 11:47 | Son Güncelleme: 02.10.2023 11:59

Razgatlıoğlu Superbike'da ikinciliği garantiledi

Yeşim Nur Mantaş
Yeşim Nur Mantaş [email protected]
Razgatlıoğlu Superbike'da ikinciliği garantiledi

2023 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz ayağı motor sporlarını sevenler için oldukça heyecanlı geçti. İzleyenler nefeslerini tuttu, İspanyol Alvara Bautista ile Türkiye'nin gururu Toprak Razgatlıoğlu arasındaki mücadeleyi izledi. Yarışın başından sonuna kadar birincilik mücadelesi bu iki sporcu arasında geçti. İstatistiklere bakılırsa tam 38 kere Bautista ve Razgatlıoğlu birbirini geçti. Özellikle Razgatlıoğlu virajlardaki teknik üstünlüğünü hep korudu. Düzlüklerde ise İspanyol sürücü güçlü motoru Ducati sayesinde öne geçti. Sonuç olarak Yamaha sürücüsü Razgatlıoğlu, yarışı Dıcati sürücüsü Bautista'nın ardından saliselerle diyebileceğimiz bir farkla 2. sırada tamamladı. Böylece Toprak, İspanya'daki son yarış öncesi ikinciliğini garantilemiş oldu.

Podyum öncesinde yaptığı konuşmada birinciliği kıl payı kaçırdığına üzgün ama üzerine düşen görevi yapmış olan bir sporcu vardı karşımızda. "Özellikle son turda, her virajda elimden gelenin en iyisini yaptım. Son tur olduğunu biliyordum, kazanmalıydım. Ducati avantajlıydı bu turda, taktiğimi değiştirdim ama olmadı."

Hayranları yanındaydı

Razgatlıoğlu'nun kıl payı kaçırdığı birincilik hayranlarını üzse de, alkışlarını hiç eksik etmediler. Burada Toprak'ın seyirci tarafından ne kadar çok sevildiğini vurgulamak isterim. Yarıştan önce kendisini kısaca ziyaret edip, başarılar dilediğimizi gören yabancı hayranlarının imrenen bakışlarına bizzat şahit oldum ve sporcumuzla bir kez daha gurur duydum.

İkinci olarak podyuma çıktığında da izleyiciler kuvvetli alkışlarla sevgilerini ifade etmekten vazgeçmediler. Kimileri yarışı üzerlerinde "Toprak" yazan tişörtleriyle izliyorlardı. Her şekilde Toprak Razgatlıoğlu'nun bu kadar sevildiğini görmek gurur verici. Şimdi sırada şampiyonanın son ayağı olan İspanya yarışı var. Kimbilir belki o yarışta Toprak bir sürpriz yapabilir.

Seneye BMW'de

Bu arada kendisinin sponsorluğunu üstlenen Prometeon yetkilileri Toprak'ın önümüzdeki sene BMW markası altında yarışacağını söylediler. Bu da kendisi için büyük bir meydan okuma olacak gibi...