17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.07.2023 12:35 | Son Güncelleme: 06.07.2023 17:06

Real Madrid Arda Güler'i açıkladı

Milli futbolcu Arda Güler resmen Real Madrid'de. Genç yıldız Madrid ekibiyle 6 yıllık anlaşma sağladı. Fenerbahçe, Arda Güler'in 20 milyon euro bonservis, azami 10 milyon euro bonus ve sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında transfer olduğunu açıkladı
Real Madrid Arda Güler'i açıkladı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Fenerbahçeli milli futbolcu Arda Güler ile 6 yıllık anlaşma sağlandığını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, Real Madrid ve Fenerbahçe'nin transfer konusunda anlaşmaya vardığı ve Arda Güler'in 6 yıllık sözleşme imzalayacağı kaydedildi.

Milli futbolcu, Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in de katılımıyla yarın TSİ 13.00'te Madrid'in Valdebebas bölgesindeki Real Madrid Sportif Şehri adlı tesislerinde basına tanıtılacak. 

Sözleşme fesih bedeli 20 milyon euro

Fenerbahçe'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirimde, Arda Güler'in 20 milyon euro bonservis ve performansa bağlı olarak azami 10 milyon euro bonus ve sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında Real Madrid'e transfer olduğu belirtildi.

İmza için İspanya'ya gitti

Arda Güler, sağlık kontrolü ve sözleşme imzalamak için İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nden özel uçakla İspanya'nın başkenti Madrid'e hareket etti.

Fenerbahçe'den veda mesajı

Sarı-lacivertli kulübün genç oyuncuya veda mesajında "Türkiye’nin en büyük spor kulübü olan Fenerbahçe’nin Ardası, dünya devi Real Madrid’e merhaba diyor! Bu güzel ülkenin milli bir değeri, sporcu nesillerin, sporla yetişen geleceğin yegane yuvası olan Fenerbahçe ve milyonlarca taraftarı adına “her şey için teşekkürler Arda…” Başarıların, dün ve bugün olduğu gibi yarınlarda da hep gururumuz olacak. Yolun açık, şansın bol olsun!" ifadeleri yer aldı. 

Arda Güler de "Hep güzel anılarla hatırlayacağım canım Fenerbahçe'm, her zaman kalbimde olacaksın" mesajıyla sarı-lacivertli kulübe veda etti.

Arda Güler kimdir?

Arda Güler, 25 Şubat 2005 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. 9 yaşındayken Gençlerbirliği alt yapısında futbola başlayan Arda Güler, 14 yaşına geldiğinde Fenerbahçe tarafından keşfedilip alt yapı kadrosuna dahil edildi. 2019 yılında ise Fenerbahçe U16 takımında oynamaya başlayan Arda Güler, 2021 yılında U19 takımına alındı. Tarihler Temmuz 2021'i gösterdiğinde ise Arda Güler A takımda forma beklemeye başladı. 13 Ocak 2021 tarihinde Fenerbahçe ile 2.5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı.

Kaynak: AA