28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 08.12.2022 18:44 | Son Güncelleme: 08.12.2022 18:51

Real Madrid, Endrick transferi için 72 milyon euro'ya anlaştı

Real Madrid; Barcelona, Paris Saint-Germain ve Chelsea'nin peşinde olduğu Brezilya'nın yeni wonderkid'i Endrick'in (16) transferi için Palmeiras ile prensip anlaşmasına vardı
Real Madrid, Endrick transferi için 72 milyon euro'ya anlaştı

İspanyol devi, 16 yaşındaki Brezilyalı oyuncu Endrick'i renklerine bağlamak için Palmeiras ile anlaştı. Eflatun beyazlılar bu transfer için 60 milyon euro bonservis ve 12 milyon euro vergi ödeyecek. İki kulüp arasındaki resmi imzaların önünümüzdeki günlerde atılması bekleniyor.

Brezilya'da uzun yıllardır uygulanan karara göre bir futbolcu, 18 yaşını doldurmadan ülke dışına transfer olamıyor. Bu nedenle Endrick  ancak18 yaşına gireceği 2024 yılında Real Madrid formasıyla sahaya çıkabilecek.

Xavi çok istiyordu

Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, kısa süre önce Endrick'i istediklerini açıkca ilan etmişti. Katalan teknik adam, "Babasıyla ve oyuncuyla konuştuk. Projeyi onlara açıkladım. Onun gibi yetenekler istiyoruz. İhtiyacımız olan oyuncu o. Umarım Barcelona'ya transfer olur. Bu ona bağlı, kararı o verecek" demişti.

Endrick kimdir?

Tam adı Endrick Felipe Moreira de Sousa olan Endrick 2006 doğumlu yani 16 yaşında. Futbola ülkenine en önemli altyapılarından biri olan Pameiras'ta başladı. Burada aldığı eğitimle birlikte üst yaş kategorilerine çıktı. Sonrasında da A takıma yükseldi. Kontratı 2025 yılında sona eriyor. 1.73 metre boyunda. Sol ayaklı santrfor 1 Brezilya şampiyonluğu yaşadı. Endrick'in mevcut piyasa değeri 20 milyon euro olarak gösteriliyor.