08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.06.2024 20:42 | Son Güncelleme: 03.06.2024 21:09

Real Madrid'e imza atan Mbappe: Ne kadar heyecanlı olduğumu kimse anlayamaz

Milli futbolcumuz Arda Güler'in formasını giydiği LaLiga devi Real Madrid, Kylian Mbappe'yi kadrosuna kattığını açıkladı. Mbappe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hayal, gerçek oldu. Hayalim olan Real Madrid'e katıldığım için mutluyum. Ne kadar heyecanlı olduğumu kimse anlayamaz" yazdı
Real Madrid'e imza atan Mbappe: Ne kadar heyecanlı olduğumu kimse anlayamaz

İspanyol devi Real Madrid, Kylian Mbappe'yi renklerine bağladığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada Mbappe ile 5 yıllık anlaşma imzalandığı ifade edildi.

Mbappé'nin Paris Saint-Germain'den transferi, Real Madrid'in Borussia Dortmund'u yenerek Devler Ligi'nde şampiyon olmasından iki gün sonra gerçekleşti ve takımın hücum hattına yeni bir yıldız daha gelmiş oldu.

FIFA'dan izin alındı

Kylian Mabppe'nin 30 Haziran'a kadar Paris Saint-Germain ile sözleşmesi bulunuyordu. AS gazetesinin haberine göre Real Madrid, oyuncuyu duyurmak için FIFA'dan özel izin aldı ve bugün İspanyol devi Mbappe'yi duyurdu.

Real Madrid'in transferi X hesabından duyurmasıyla 3 dakikada 1 milyon kişi etkileşimde bulundu. Kulübün resmi internet sitesi de çöktü.

Real Madrid ve Mbappe, duyurunun Şampiyonlar Ligi'nin kazanılması durumunda hemen açıklanması konusunda anlaşmıştı. Ancak Şampiyonlar Ligi'nde olumsuz sonuç alınsaydı Mbappe, Euro 2024'ten sonra açıklanacaktı.

Kylian Mbappe, Santiago Bernabeu'da taraftara 15-16 Temmuz'da tanıtılacak.

Mbappe'nin maaşı ne kadar olacak?

PSG'de yıllık net 70 milyon Euro kazanan Kylian Mbappe, Real Madrid'de net 15 milyon Euro kazanacak. Transfer detaylarında bonuslar açıklanmadı.

Mbappe'nin imaj haklarının yüzde 80'i Fransız yıldızda olacak.

Mbappe: Hayal, gerçek oldu

Kylian Mbappe sosyal medya hesaplarından yeni takımını paylaştı.

25 yaşındaki yıldız, "Hayal, gerçek oldu. Hayalim olan Real Madrid'e katıldığım için onur ve mutluluk duyuyorum. Ne kadar heyecanlı olduğumu kimse anlayamaz. Madridistas, sizi görmek için sabırsızlanıyorum. Muhteşem desteğiniz için teşekkür ederim!" notunu yazdı.

Fransız kulübünde geçirdiği yedi yıl boyunca PSG'nin gol rekortmeni olan 25 yaşındaki oyuncu, dünyanın en iyi oyuncularından Vinícius Jr. ve Jude Bellingham gibi isimlerle İspanya'nın başkentinde bir araya gelerek takımın gücüne güç katacak.

Mbappé, PSG için 300'den fazla maça çıktı, Mart ayında 250'nci golünü attı ve bir ay sonra Ligue 1 şampiyonluğunu kazandı.

Yerel turnuvalardaki önemli başarısına rağmen - Mbappé PSG ile altı, önceki kulübü AS Monaco ile bir lig şampiyonluğu kazandı. Mbappe, 2018'de Fransa ile Dünya Kupası'nı kazanmayı da kapsayan kariyer başarılarına henüz bir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu eklemedi.

Ancak Real Madrid'de bu durum değişebilir, zira Real Madrid son 10 yılda altı Avrupa şampiyonluğu kazanarak turnuvada eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza attı.

Dünyanın en pahalı ikinci oyuncusu

Mbappé 2017 yılında Monaco'dan 214 milyon dolar karşılığında PSG'ye katıldı ve Neymar Jr'ın ardından dünyanın en pahalı ikinci oyuncusu oldu.

Real Madrid, Ağustos 2021'de Mbappé için 188 milyon dolarlık bir teklif sundu ve Fransız oyuncu o sırada PSG'den ayrılmak istediğini ilk kez dile getirdi.

Sonunda Paris'te kalmak için üç yıllık bir sözleşme yaparak U dönüşü yaptı, ancak çocukken oynamayı hayal ettiği bir kulüp olan Real Madrid'e katılması çok sürmedi ve bugün gelinen noktada İspanyol kulüple 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Kupa koleksiyonu yaptı

Paris Saint-Germain formasıyla 306 resmi maça çıkan Kylian Mbappe bu karşılaşmalarda 255 gol, 108 asistlik skor katkısı sağlarken 6 kez Ligue 1 şampiyonluğu, 3 Fransa Kupası, 2 Fransa Lig Kupası ve 3 Fransa Süper Kupası kazandı.

Yerine gelecek favori isim Napoli'den

Eurosport, bu imza öncesi paylaştığı haberinde Paris Saint-Germain'in yıldız oyuncunun yerini Napoli'nin yıldızı Khvicha Kvaratskhelia ile doldurmaya hazırlandığını yazdı. Napoli Başkanı Aurelio de Laurentiis'in Barcelona'nın da talip olduğu Kvaratskhelia'yı bırakmak istemediği ancak 120 ila 130 milyon euro arasında bonservisin fikrini değiştirebileceği konuşuluyor.

Ayrıca Napoli'nin oyuncuya yıllık 4 milyon euro maaş ile yeni bir sözleşme sunduğu ancak 23 yaşındaki yıldızın 5 milyon euro maaş istediği aktarıldı. Öte yandan Kvaratskhelia'nın EURO 2024'ten önce geleceğinin hangi takımda olacağı da netleşmesini istediği ifade edildi. Bu sezon Napoli ile 42 maça çıkan Kvaratskhelia, 10 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.