17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.11.2023 15:55 | Son Güncelleme: 17.11.2023 17:42

Real Madrid'in sakatlık krizi bitmiyor: Camavinga ile birlikte 9'a çıktı

Real Madrid'de geçtiğimiz günlerde Arda Güler başta olmak üzere oyuncuların yaşadığı sakatlıklar nedeniyle kulüp doktoru yollarını ayırdı. Ancak kriz doktorun gitmesine rağmen devam ediyor. Takımda sakatlanan 9. oyuncu olarak öne çıkan Fransız Eduardo Camavinga, sahalardan uzun süre uzak kalacak
Real Madrid'in sakatlık krizi bitmiyor: Camavinga ile birlikte 9'a çıktı

Real Madrid'ten yapılan açıklamaya göre, milli takım kampı sırasında sakatlanarak Madrid'e dönen 21 yaşındaki Eduardo Camavinga'nın, sağ diz dış yan bağlarında kopma meydana geldiği tespit edildi.  İspanya basınında yer alan haberlere göre ise Camavinga'nın, sahalara 8-10 hafta arası sürecek tedavinin ardından dönmesi bekleniyor.

Geçen hafta Real Madrid ile sözleşmesini 2029 yılına kadar uzatan orta saha oyuncusu, bu sezon İspanya temsilcisinde tüm kulvarlarda 17 maçta görev almıştı.

Sakatlık sayısı Camavinga ile 9'a çıktı

Sezona iddialı bir kadro ile giren Real Madrid'de sakatlıklar an sıkıyor. 9 yıldız oyuncusunun sakatlığı, Carlo Ancelotti ve ekibinin imkanlarını daralttı. İşte sakatlıkları nedeniyle takımda zor günler yaşanmasına sebep olan oyuncular şöyle:

  • Vinicius Jr.
  • Jude Bellingham
  • Arda Güler
  • Thibaut Courtois
  • Eder Militao
  • Kepa
  • Dani Ceballos
  • Eduardo Camavinga
  • Aurelien Tchouameni

Tchouameni ve Camavinga'nın yeni yıldan önce sahalara dönmesi mümkün gibi gözükmüyor ancak Kepa Bellingham ve Ceballos'un milli aradan sonra kadroda olması bekleniyor. 

Arda Güler ve Vinicius

Milli oyuncumuz Arda Güler ise üst üste üçüncü sakatlığın ardından fiziksel ve psikolojik olarak yeni bir tedaviye başladı. Henüz Madrid ekibiyle forma giyemeyen Arda, tam olarak hazır olmadan yeşil sahalara dönemeyecek. Brezilya Milli Takımı'nda sakatlık yaşayan Vinicius'un durumu ise yapılacak sağlık kontrollerinin ardından kesinleşecek.

Kulüp doktoru Niko Mihic nasıl kovuldu?

Marca gazetesi, Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez'e ve Hırvat futbolcu Luka Modric'e çok yakın bir isim olarak bilinen doktor Niko Mihic'in, özellikle Arda Güler'in sakatlıkları sonrasında uyguladığı tedavi yöntemlerinin şüphe yaratması üzerine görevden alındığını ileri sürmüştü. Haberde, kulüpteki doktor ekibinin başındaki isim olan Mihic'in, gerek Arda Güler gerekse Eder Militao ve Thibaut Courtois gibi sakatlık problemi yaşayan futbolcuların tedavi süreçlerinde aldığı kararların tartışıldığını yazdı.

 

 

Kaynak: AA