05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.08.2022 04:30 | Son Güncelleme: 17.08.2022 10:56

Serena tenisi bırakıyor ama yönetecek çok şirketi var

Tenis efsanesi Serena Williams jübile sonrası girişimciliğin de yıldızı olmaya aday. 45 yaşındaki tenisçi 350 milyon dolarlık servetini, handikaplı gruplara destek çıkan risk sermayesi şirketi Serena Ventures’la değerlendiriyor
Serena tenisi bırakıyor ama yönetecek çok şirketi var

Morning Brew adlı haber kuruluşuna göre bu yıl ABD Açık biletleri  ucuz olmayacak. Çünkü uzun yıllardır tenise damga vuran Serena Williams, turnuvadan birkaç hafta sonra sporu bırakacağını açıkladı. 

Yani Williams’ın muhteşem kariyeri her şeyin başladığı yerde, 1999 yılında henüz 17 yaşındayken ilk Grand Slam turnuvasını kazandığı Flushing Meadows’ta bitiyor. 

Bunun üzerine 22 Grand Slam tekler şampiyonluğu daha kazanan Williams, tenisin modern çağının açık ara en iyisi.

Kariyeri boyuncu 94,6 milyon dolar para ödülü kazandı. Bu açıdan kız kardeşi Venus Williams’ı ikiye katlıyor. Ancak tenisçinin gelirleri bununla kısıtlı değil. Sponsorluk ve reklam gelirleri eklendiğinde toplam 350 milyon doları aşan bir servetle tüm zamanların en çok kazanan kadın sporcusu Williams.

Ama profesyonel tenise son vermesi çalışmayı da bırakacağı anlamına gelmiyor. 2014 yılında dezavantajlı gruplarda odaklanan risk sermayesi şirketi  Serena Ventures’ı kurmuştu Williams, Vogue’a, kurumun portföyündeki şirketlerin yüzde 78’inin kadınlar veya “beyaz olmayan” kişiler tarafından kurulduğunu, 16 şirketin değerinin ise en az 1 milyar dolar olduğunu açıkladı.