27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.05.2024 19:54 | Son Güncelleme: 16.05.2024 20:12

Süheyl Batum'dan Florya soruları: Sayın Dursun Özbek'in hangi beyanları doğru?

Galatasaray'da başkan adaylarından Süheyl Batum, mevcut Başkan Dursun Özbek'in Florya projesi hakkında söylem değişikline gittiğini savundu. Batum, "Bu değişiklik, genel kurul üyelerinin iradesini yanıltma amacı gütmekte, fiili durum ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır" ifadelerini kullandı
Süheyl Batum'dan Florya soruları: Sayın Dursun Özbek'in hangi beyanları doğru?

Galatasaray Kulübü Başkan adayı Süheyl Batum, mevcut Başkan Dursun Özbek'in Florya projesi hakkında geçmişteki beyanlarıyla çelişen açıklamalar yaptığını savundu. Batum, X hesabından 'Sayın Dursun Özbek'in hangi beyanları doğru?' başlıklı bir açıklama yayımladı.

Özbek'in 15 Mayıs'ta Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği üyeleriyle gerçekleştirdiği görüşmedeki, "Florya projesi genel kuruldan aldığımız yetki çerçevesinde bir bir ne yazıyorsa o süreçtedir. Şu ana kadar herhangi bir ihale yapılmış değil. Herhangi bir sözleşme imzalanmış değil. Herhangi bir firmayla mutabakat yapılmış değil. İhale yapılırsa da genel kurulun bize verdiği yetki çerçevesinde yapacağız" ifadeleri aktarılan açıklama şöyle devam etti: "Sayın Dursun Özbek'in, biz aday olup Florya projesine ilişkin gerçek durumu ve Galatasaray'ın uğrayacağı minimum 500 milyon dolar zararı anlattıktan sonra, 27 Nisan 2024 tarihli Genel Kurul'daki beyan ve açıklamaları ve önceki beyanları ile kendi davetiyle gerçekleşen üye görüşmelerinde ifade ettiklerinin aksine Florya projesine ilişkin sürecin hiç başlamadığını ifade etmesi manidar ve düşündürücüdür. Bu söylem değişikliği, 25 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimde Galatasaray'ın vicdanı olan genel kurul üyelerinin iradesini yanıltma amacı gütmekte, fiili durum ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır."

Dursun Özbek'in 27 Nisan 2024 tarihli yıllık olağan bütçe toplantısında Florya projesi hakkında çok net ifadeler kullandığı savunulan açıklamada, "Özetle, Sayın Dursun Özbek Florya projesi ile ilgili avans alınacağını, bu avansla da Galatasaray'ın Bankalar Birliği Konsorsiyumu'na olan borcunu kapatarak yeni gelecek yönetimin bu borcu sıfırlamış şekilde göreve başlayacağını ifade etmiştir" denilerek şu sorular soruldu: 

  • "Eğer ihale yapılmamış, herhangi bir sözleşme imzalanmamış, herhangi bir firma ile mutabık kalınmamışsa Sayın Dursun Özbek 25 Mayıs tarihli seçim öncesinde neyin avansını almaktadır? Avans, satım sözleşmesi kapsamında alınan ön ödeme olduğuna göre, bu avans hangi şartlarda alınmaktadır?
  • Şayet ortada Florya projesine ilişkin hiçbir işlem tesis edilmemişse, Sayın Dursun Özbek niçin seçim tarihi olan 25 Mayıs'a kadar Bankalar Birliği'ne ödenecek borcun Florya projesinden geleceğini Genel Kurul'da ifade etmiştir?
  • İhalesi, sözleşmesi, firması belli olmayan bir işten hangi koşullar altında avans alınabilir ve 25 Mayıs 2024 tarihine kadar bu borç kapanabilir?
  • Eğer bu süreç Genel Kurul'un verdiği yetki doğrultusunda, Genel Kurul'un iradesiyle gerçekleşmiyorsa Florya projesi kimin ya da kimlerin iradesi doğrultusunda gerçekleşmektedir?"