24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.03.2023 04:30 | Son Güncelleme: 10.03.2023 04:32

Süper kahraman Mbappé

Fransız oyuncu Mbappé’nin sahadayken bir nevi süper kahraman olduğunu biliyoruz. Ama o saha dışında yaptıklarıyla da kahraman. Özellikle de adını bilmediği çocuklar ve gençler için
Alp Ulagay
Alp Ulagay
24 yaşındaki Mbappé ilk Dünya Kupası primini hasta ve engelli çocuklara vermişti.
24 yaşındaki Mbappé ilk Dünya Kupası primini hasta ve engelli çocuklara vermişti.

Birkaç ay önce Katar’da sahada yaptıklarını hayranlıkla izledik Kylian Mbappé’nin. Bir Dünya Kupası finalinde üç gol birden atan ikinci oyuncu oldu, seri penaltılarda kendi atışını büyük bir soğukkanlılıkla gole çevirdi, yine de Fransa’yı şampiyonluğa taşıyamadı. Kupadan sonra Fransa Ligi’ne döndü ve gollerini orada sıralamaya devam ediyor.

Geçen hafta sonu Nantes’a attığı iki golle Paris St. Germain tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanını da ele geçirdi. Artık 201 resmi golle rekortmen. Bu rekordan sonra yenilerinin de onu beklediğine hiç şüphe yok. Henüz 24 yaşında. Hem kulüp hem milli takım seviyesinde daha çok gol rekoru kıracaktır. Biz de onu keyifle izlemeyi sürdüreceğiz.

Bununla birlikte Mbappé zaman zaman gözden kaçan bir özelliği var: Yardımseverlik konusundaki öncülüğü. 1 Mart’ta Türkiye’deki depremzedeler için yapılan canlı yayına bağlanıp Acun Ilıcalı’yla konuştu, duygularını aktardı, destek mesajı yolladı. Sosyal medyadan paylaşım yaptı. Maraş depremleri sonrası bunu yapan iki küresel spor starından biriydi Mbappé. Diğeri de Sırp tenisçi Djokovic’ti.