08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.08.2023 09:46 | Son Güncelleme: 01.08.2023 10:17

Suudi Arabistan durmuyor: El-İttihad, Fabinho'yu da kadrosuna kattı

Suudi Arabistan Birinci Futbol Ligi takımlarından El-İttihad, İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'un Brezilyalı orta saha oyuncusu Fabinho'yu transfer etti
Suudi Arabistan durmuyor: El-İttihad, Fabinho'yu da kadrosuna kattı

Suudi Pro Lig'de geçen sezonun şampiyonu El-İttihad, Karim Benzema, N'Golo Kante ve Jota'dan sonra kadrosuna önemli bir isim daha ekledi. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 29 yaşındaki Fabinho ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. Brezilyalı milli futbolcunun bonservis bedeline ilişkin bilgi verilmedi ancak İngiliz basını, transferin 40 milyon sterlin karşılığında gerçekleştiğini öne sürdü.

Futbolcuların Suudi Arabistan göçü

Futbola büyük yatırım yapılan Suudi Arabistan'da daha önce de Senegalli kaleci Edouard Mendy, Al-Ahli'ye transfer oldu. Ayrıca Bernard MensahAlex Telles, Karim Benzema, N'Golo Kante, Kalidou Koulibaly, Diogo Jota, Ruben Neves ve Marcelo Brozovic gibi önemli futbolcuların yanı sıra teknik direktör Steven Gerrard da Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu.

Fabinho kimdir?

Tam adı Fábio Henrique Tavares olan Fabinho, 23 Ekim 1993'te Brezilya'da dünyaya geldi. 188 boyundaki defansif orta saha oyuncusu 2015 yılından beri Brezilya A Milli futbol takımında forma giyiyor. Kariyerine 2012 yılında Brezilyalı kulüp Rio Ave'de başlayan Fabinho, daha sonrasında sırasıyla Real Madrid, Monaco ve Liverpool'da forma giydi. Bu takımlarda toplamda 349 resmi maça çıkan Brezilyalı'nın 33 golü bulunuyor. Fabinho, geçtiğimiz sezon Liverpool formasıyla çıktığı 49 maçta 3.538 dakika forma giyerek 2 asist kaydetti.

Kaynak: AA