21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.05.2023 22:07 | Son Güncelleme: 02.05.2023 22:24

Suudi Arabistan seyahati pahalıya patladı: PSG Messi'yi kadro dışı bıraktı

Fransa Ligue 1 devi Paris Saint-Germain(PSG), Suudi Arabistan'a izinsiz giden Lionel Messi'yi iki hafta süresince kadro dışı bıraktı
Suudi Arabistan seyahati pahalıya patladı: PSG Messi'yi kadro dışı bıraktı

Arjantin'e Dünya Kupası'nı kazandıran etkin oyunculardan biri olan Messi, PSG'li takım arkadaşları antrenman sahası Camp des Loges'da antrenman yaparken Pazartesi günü Suudi Arabistan'a gitti. Bu gelişmenin ardından PSG, Lionel Messi için bugünden geçerli olmak üzere iki hafta uzaklaştırma kararı aldı.

PSG oyuncularının başlangıçta ne Pazartesi ne de Salı günü antrenman yapmaması gerekiyordu. Ancak Pazar günü Lorient'e karşı alınan 3-1'lik ağır yenilginin ardından Pazartesi günkü izin iptal edildi ve oyunculara antrenman için Camp des Loges'a gelmeleri söylendi. Messi ise ortalıkta yoktu.

Messi'nin Suudi Arabistan elçisi olarak sözleşmeden doğan yükümlülüklerinin bir parçası olan bu seyahat ne menajer Christophe Galtier ne de Danışman Luís Campos tarafından onaylanırken, Arjantinli oyuncunun yokluğu PSG soyunma odasında uzun süre tartışıldı ve bazı oyuncuların bu duruma tepki gösterdiği belirtildi.

AFP, Messi'nin izinsiz devamsızlığının ardından PSG tarafından disiplin soruşturması başlatıldığını doğruladı. Arjantinli oyun kurucu, bu nedenle bu Pazar Troyes ve 13 Mayıs Cumartesi günü Ajaccio'ya karşı oynanacak iki PSG maçında kadroda yer almayacak.