29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.12.2023 16:35 | Son Güncelleme: 09.12.2023 16:45

Tenis efsanesi Chris Evert ikinci kez kansere yakalandı

18 grand slam şampiyonluğu bulunan 68 yaşındaki Amerikalı tenis efsanesi Chris Evert ikinci kez kansere yakalandığını duyurdu
Tenis efsanesi Chris Evert ikinci kez kansere yakalandı

Kariyerinde tek kadınlarda 18 grand slam şampiyonluğu bulunan 68 yaşındaki Evert, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, yumurtalık kanserine ikinci kez yakalandığını belirterek, "Artık bu konuda deneyimli sayılırım. Böyle bir tanı konmasını duymayı, her ne kadar istemesem de kanser erken teşhis edildiği için kendimi şanslı hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Kemoterapiye başladı

Bu kanserin de önceki gibi pelvik bölgede meydana geldiğini kaydeden ABD'li eski tenisçi, kanserli hücrelerin temizlendiğini ve kemoterapiye başlandığını belirtti.

Chris Evert, tedavisi nedeniyle sezonun ilk grand slam turnuvası 2024 Avustralya Açık'a yorumcu olarak katılamayacağını da bildirdi. İlk olarak 2021 yılında yumurtalık kanserine yakalanan Evert, ocak ayında iyileştiğini duyurmuştu.

Kız kardeşi de kanserden hayatını kaybetti

Evert'in profesyonel tesçi olan küçük kız kardeşi Jeanne Evert Dubin, 2020 yılında 62 yaşındayken yumurtalık kanserinden öldü.

1954'te Fort Lauderdale, Florida'da doğan Chris Evert, spor tarihinin en büyük oyuncularından biri haline geldi. Yedi Fransa Açık şampiyonluğu ve altı ABD Açık şampiyonluğu kazandı. Teklerde 1.000 maç kazanan ilk oyuncu ve 1 milyon dolar kariyer ödülü kazanan ilk kadın sporcu oldu. 15 yaşındayken, Kuzey Carolina'da düzenlenen bir turnuvada, o zamanın dünyanın 1 numaralı oyuncusu Margaret Court'u yendi.

1989 yılında emekli oldu ve aynı yıl “Saturday Night Live”a ev sahipliği yapan ilk kadın sporcu oldu. Altı yıl sonra Evert, oybirliğiyle seçilen dördüncü oyuncu olarak Uluslararası Tenis Onur Listesi'nin bir üyesi oldu.