19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 26.08.2022 04:30 | Son Güncelleme: 28.03.2023 17:47

The New York Times: Bu denge egzersizleri hayat kurtarıyor

New York Times, haftada birkaç kez yaprak yaşam kalitenizi artıracak denge egzersizlerini yazdı
Fotoğraf: Sarah Karlan / The New York Times
Fotoğraf: Sarah Karlan / The New York Times

Hilary Achauer / The New York Times 

Denge egzersizleri özellikle 40 yaşından sonra hem ömrünüzü uzatır hem de yaşam kalitenizi artırır. 10 saniye tek ayak üzerinde durmaya çalışarak dengelerini test edebilirsiniz. 

Aşağıdaki beş hareketi haftada iki üç kez ve zorluk derecesini yükselterek yapın, gücünüzün arttığını hissedeceksiniz.

Tek bacak duruşu

Bir sandalyenin arkasında durun, iki elinizle tutun. Bir dizinizi göğsünüze doğru çekin ve beş saniye tek ayak üzerinde durun. Beş kez tekrarlayıp aynı egzersizi diğer bacağınızla yapın.

Squat

Ayaklarınızı kalça mesafesinde açın. Dizleri büküp alçalın, ağırlığınızı topuklarınıza verin. Desteğe ihtiyaç duyarsanız kollarınızı öne uzatın. 10 kez tekrarlayın. 

Av köpeği

Elleriniz ve dizleriniz yerde başlayın, sırtınız yere paralel olsun. Bir bacağınızı arkanıza doğru dümdüz kaldırın ve diğer kolunuzu öne uzatın. 5-10 saniye kalıp diğer tarafa geçin.

Bacak kaldırma

Bir sandalyeyi iki elinizle tutun. Vücudunuzu hareket ettirmeden bir bacağınızı yana kaldırın. Her iki bacağınızla beş kez tekrarlayın. Süreyi uzatarak zorluğu artırabilirsiniz.

Tandem duruşu

Ayakta düz dururken bir ayağınızı diğerinin önüne koyun, topuğunuz diğer ayak parmağınıza değsin. Her iki ayağa eşit ağırlık verin, dizlerinizi bükün. 30 saniye durup ayaklarınızı değiştirin. 

© 2022 The New York Times Company