28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.03.2024 00:00 | Son Güncelleme: 18.03.2024 00:10

Trabzon'daki olaylar sonrası İsmail Kartal: Biz resmen ikinci yarıda tribün saldırısına uğradık

Trabzonspor deplasmanında mücadeleyi 3-2 kazanan Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal maç sonunda açıklamalarda bulundu. Kartal, sahadaki olaylara tepki göstererek "Resmen ikinci yarıda tribün saldırısına uğradık" dedi
Trabzon'daki olaylar sonrası İsmail Kartal: Biz resmen ikinci yarıda tribün saldırısına uğradık

Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından 3-2'lik üstünlükle ayrılırken Sarı-Lacivertli ekibin hocası İsmail Kartal, müsabaka sonrasında önemli açıklamalar yaptı. Kartal, resmen saldırıya uğradıklarını vurguladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal maç sonunda şöyle konuştu: 

"Son 3 maçımızda 118 KM üstünde koşan bir takım var. Ülke puanına katkı vermişiz, Avrupa'da çeyrek finale kalmışız, ülkemizi temsil eden tek Türk takımıyız. Bu kadar mücadele ederek gelmiş bir takımla burada mücadele ettik. Santim santim Trabzonspor'u iyi analiz ettik. 2-0 öne geçtik. Serdar Aziz'in kasığında bir problem vardı, mecburen Jayden'ı aldı. Sonrasında hiç anlam veremediğim şekilde tribün saldırısına uğradık"

Bana da atılan maddeler isabet etti

Sahaya atılan maddelerle ilgili de konuşan Kartal, şöyle devam etti:

Bu kadar madde atılması sebebiyle oyunumuz etkilendi. Bana da maddeler isabet etti. Bir provoke etmedik. Sahaya atılan şişeleri toplayarak futbola hizmet etmeye çalıştık. Maçı kazanmayı bildik. Tribünden sahaya giren insanların oyuncularımıza saldırmaları, orası karıştı, koridor karıştı derken... Biz Trabzonspor'a Kadıköy'de mağlup olduk, Trabzonspor oyuncuları seviniyorlardı. En doğal hakları. Hiçbir karışıklık olmadan oradan ayrıldılar. Neden biz burada galip geldiğimizde böyle şeyler oluyor?"

Sağ duyulu olmamız gerekiyor

"Trabzonspor büyük bir camiadır, Fenerbahçe büyük bir camiadır, bunların olmaması gerekiyor" diyen Kartal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyuncumun kafasına madde geliyor, maçın tehir edilmesi gerekiyor. Hakemler bu şartlarda maçı bitirmeye çalıştılar. Keşke maçtan sonra bu görüntüler olmasaydı. Bu maçlar devam edecek. Bunların olmaması gerek. Spor; futbol, dostluk ve arkadaşlıktır. Sakin, sağduyulu olmamız gerekiyor"

Resmen tribün saldırısına uğradık

Birkaç hafta önce de burada maç oynandığını ve mağlup olunmasına rağmen tribünlerin hiç böyle tepki vermediğine dikkat çeken Kartal, sözlerini şöyle noktaladı:

"Biz ne yaptık da Fenerbahçe'ye karşı böyle bir algı, saldırı var burada? Biz resmen ikinci yarıda tribün saldırısına uğradık. Benim kafamda hafif bir şiş var. Ben alışkınım, ben sokakta büyüdüm, Karadeniz çocuğuyum. Yere yatıp rol yapan biri değilim. Ben saha içinde bugün şişe topladım. İçeride birkaç antrenörün dudağı şiş, çenesi şiş. Oğlumun kafası şiş, çocuğa vurmuşlar burada. Nasıl olacak, nasıl düzelteceğiz bu işleri?"